Mrkvánky
Potřebné ingredience
250 g másla nebo hery nebo nějakého tuku na peční, 350 g hladné nebo polohrubé mouky ( z hladké jsou křehčí a když dáte méně mouky, budou ještě lepší, ale zase více tučné), 250 g jemně strouhané mrkve, povidla, cukr moučka na obalování (možno skombinovat i s vanil. cukrem), 1/2 až 34/ prášku do pečiva
Postup přípravy
Jiné tvary před pečením - také mrkvánky
Mrkvánky jiné tvary upečné
Část těsta jsem nechala uležet, takže jsem vykrajovala dnes a trochu si pohrála .. toto je příprava na mašličky - protilehlé kusy buď překlopíme, nebo obtočíme kolem povidel, okraje všech mašliček můžete nazsobit "vyšíváním" - vidličkou :_-)
Mrkvánky - mašinka - třeba pro kluka - povidla se dají po trošce do každého kola či komínku i do kabiny, tam více ... pekla jsem trošku déle, než ty menší
Mrkvánky jiné tvary před pečením
Mrkvánky jiné tvary - upečné
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé