(recept
si oblíbil jeden návštěvník)
BRIOŠKY
Potřebné ingredience
500 G HR. MOUKY 250 ML. MLÉKA 40 G DROŽDÍ 60 G CUKRU ŠPETKA SOLI 2 ŽLOUTKY 120 G MÁSLA 1 LŽÍCE RUMU CITR. KŮRA MED VEJCE NA POTŘENÍ MÁK NA POSYPÁNÍ
Postup přípravy
ZE 4 LŽIC MLÉKA,DROŽDÍ,LŽIČKY CUKRU A LŽÍCE MOUKY PŘIPRAVÍME KVÁSEK.DO MOUKY ZAMÍCHÁME CUKR A SŮL,PŘIDÁME ŽLOUTKY ROZKVEDLANÉ VE ZBYLÉM MLÉCE,ROZPUŠTĚNÉ MÁSLO,RUM A CITR. KŮRU.VZEŠLÝM KVÁSKEM ZADĚLÁME VLÁČNÉ TĚSTO,KTERÉ NECHÁME ASI 40 MIN. KYNOUT.NA POMOUČNĚNÉM VÁLU ROZVÁLÍME TĚSTO DO KRUHU,KTERÉÝ NAKRÁJÍME NA KRUHOVÉ VÝSEČE(JAKO DORT).POTŘEME JE MEDEM A SVINEME OD ŠIRŠÍ STRANY SMĚREK KE ŠPIČCE.NA PLECHU NECHÁME BRIOŠKY JEŠTĚ CHVÍLI KYNOUT.POTŘEME JE ROZŠLEHANÝM VEJCEM A POSYPEME MÁKEM.PEČEME V TROUBĚ PŘI 190°C(PODLE TOHO,JAK KOMU TROUBA PEČE).
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé