NADÍVANÁ JABLÍČKA
Potřebné ingredience
8 MENŠÍCH DOBŘE ZRALÝCH LABLEK 50 G OŘÍŠKŮ 50 G ČOKOLÁDY NA VAŘ. 1 BALÍČEK LISTOVÉHO TĚSTA VEJCE NA POTŘENÍ KOUSKY CELÉ SKOŘICE
Postup přípravy
JABLKA ROZKROJÍME A KULATOU LŽIČKOU VYKROJÍME JÁDŘINCE,ODSTRANÍME STOPKY A BUBÁKY.POLOVINU OŘÍŠKŮ NASTROUHÁME A POSYPEME JIMI ŘEZNOU STRANU JABLEK.ZBYLÉ OŘÍŠKY NASEKÁME A SMÍCHÁME…
ŠKUBÁNKOVÉ OPEČENKY S MÁKEM
Potřebné ingredience
1 KG BRAMBOR 150 G HRUBÉ MOUKY 150 G MĚKKÉHO TVAROHU 2 BÍLKY STROUHANKA OLEJ NA SMAŽENÍ SŮL MLETÝ MÁK MOUČ.CUKR NA POSYP.
Postup přípravy
OLOUPANÉ BRAMBORY UVAŘÍME VE SLANÉ VODĚ,NE ÚPLNĚ DO MĚKKA.VODU SLIJEME DO HRNKU.BRAMBORY ROZŠTOUCHÁME VAŘEČKOU,POSYPEME HR. MOUKOU A NALIJEME NA NĚ ASI POLOVINU PŮVODNĚ SLITÉ VODY…
BRIOŠKY
Potřebné ingredience
500 G HR. MOUKY 250 ML. MLÉKA 40 G DROŽDÍ 60 G CUKRU ŠPETKA SOLI 2 ŽLOUTKY 120 G MÁSLA 1 LŽÍCE RUMU CITR. KŮRA MED VEJCE NA POTŘENÍ MÁK NA POSYPÁNÍ
Postup přípravy
ZE 4 LŽIC MLÉKA,DROŽDÍ,LŽIČKY CUKRU A LŽÍCE MOUKY PŘIPRAVÍME KVÁSEK.DO MOUKY ZAMÍCHÁME CUKR A SŮL,PŘIDÁME ŽLOUTKY ROZKVEDLANÉ VE ZBYLÉM MLÉCE,ROZPUŠTĚNÉ MÁSLO,RUM A CITR. KŮRU…
ČOKOLÁDOVÝ DORT S JAHODAMI
Potřebné ingredience
150 g PÍSKOVÉHO CUKRU 3 LŽÍCE KAKAA 3 VEJCE 80 g HRUBÉ MOUKY 1 LŽIČ. KYPR. PR. ŠPETKA SOLI 1 HRNEK KOMPOTOVANÉHO ANANASU ČOKOLÁDOVÁ POLEVA V SÁČKU NAVRCH:250 g JAHOD*200 ml SMETANY KE ŠLEH.*1 LŽÍCE MOČ.CUKRU*1 ZTUŽOVAČ ŠLEHAČKY
Postup přípravy
2 TŘETINY CUKRU SMÍCHÁME S KAKAEM A UTŘEME ŽLOUTKY DO PĚNY,DO KTERÉ PO TÉ VMÍCHÁME MOUKU S KYP. PRÁŠKEM A ŠPETKOU SOLI.Z BÍLKŮ UŠLEHÁME SNÍH,ZAŠLEHÁME DO NĚJ ZBYLÝ CUKR A VMÍCHÁME…