Zobrazit přihlášovací formulář

Kuřecí maso a drůbež

Přidat recept
(recept si oblíbilo 7 návštěvníků)

Kuře na řapíkatém celeru

0.0
Kuře na řapíkatém celeru

Potřebné ingredience

1 větší biokuře (Delvita), 1/2kg rajčat (dávám klidně 1kg), 1/2kg cibule, 1 řapíkatý celer, 2 stroužky česneku, 2 lžíce husího sádla či olivového oleje Monini (je i na tepelnou úpravu), sůl, pepř

Postup přípravy

Porce kuřete osmahneme v kastrolu na sádle ze všech stran dozlatova (asi 3minuty), osolíme, opepříme. Opečené kuře vyndáme a do kastrolu dáme nakrájenou cibuli, česnek nakrájený na plátky a 5cm řapíky celeru (já krájím na 1cm). Přidáme oloupaná, vymačkaná a na kostičky nakrájená rajčata, zamícháme a na zeleninu položíme porce kuřete. Dusíme na velmi mírném ohni 60minut, občas zamícháme(já dávám rovnou do trouby). Pak dáme vše ještě do trouby dodusit pod pokličkou cca 30minut a ještě 15minut odkryté pro krásnou kůrčičku-někdy více, aby se vypařila všechna voda, co pustila ze zeleniny. Podávám s těstovinami či bramborem.

orestované kuřátko s cibulkou, rajčaty a řapíkatým celerem, šup do trouby :-)

po 2 hodinách dušení v troubě, normální celer nesnáším, ale řapíkatý - to je lahoda :-)

nakonec jsem ho vrátila do trouby ještě na půl hodiny, mňam :-)

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Edicek 19. 1. 2013, 13:20
(Y) (Y) (Y) Dnes jsem Váš recept vykoušela a všem moc chutnalo. Přidala jsem tam ještě 2 mrkve nakrájené na kolečka. (Y) (Y) (Y)
sophieczech 5. 7. 2007, 22:10
Dnes jsem udělala kuřátko dle Vašeho receptu a je to náramná pochoutka (Y) (Y) (Y) (clamp) (clamp) (clamp) Kuřátko bylo výborné a ta zeleninka k němu - delikatesa!!! Doporučuju všem ;-) ;-) ;-) Takhle vypadalo to moje (malinko jsem na něj zapomněla,když jsem ho ke konci dala grilovat na horní spirálu,aby mělo kůrčičku,ale i tak bylo super) http://img404.imageshack.us/img404/3273/dsc02027xf9.jpg Petra (F) (F) (F)
PetraDM 21. 7. 2007, 18:06
@sophieczech Jsem ráda, že vám chutnalo stejně jako nám :-)
Zrušený účet 20. 6. 2007, 12:31
Kuře na zelenince milujeme doma všichni. Taky mám ráda maso s hromadou rajčat a s tím řapíkatým celerem jsem se to naučila už taky používat. Dříve jsem nevěděla, k čemu ten celer je dobrý. A klidně tam prsknu i žlutou papriku, aby to vypadalo dobře na oko. Taky všem doporučuji (Y)
PetraDM 21. 7. 2007, 18:12
@ Tak to by mi asi děti nepapaly, papriku nemají rádi a koření kromě kmínu a majoránky nepoužíváme, Solčanku bez glutamanu jen velmi zřídka. Není nad přírodní chuť zeleniny (Y), ale co člověk to jiná chuť :-)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie