Zobrazit přihlášovací formulář

Nápoje, drinky

Přidat recept
(recept si oblíbili 4 návštěvníci)

VÁNOČNÍ PUNČ...DVĚ VARIACE

0.0
VÁNOČNÍ PUNČ...DVĚ VARIACE

Postup přípravy

PUNČ Z BÍLÉHO VÍNA
Suroviny
2 jablka, 1 litr bílého vína, 1 tyčinka skořice celé, 1-2 hvězdičky badyánu, 8 hřebíčků, 4 plátky citrónu,

Postup
Jablka omyjeme a zbavíme jádřince, nakrájíme je na plátky a s vínem a s kořením je podusíme na mírném ohni. Přecedíme do sklenic a přidáme plátek citrónu. Punč pijeme horký.

VÁNOČNÍ PUNČ
3 lžičky černého čaje, 4 lžíce medu, 2 lžíce zázvorového sirupu, 350 ml bíleho rumu (jamajský nebo kubánský), 2 lžíce cukru.

Postup
Černý čaj zalijeme 750 ml vroucí vody a necháme asi 3 minuty vylouhovat. Potom čaj přecedíme do hrnce, přidáme med, zázvorový nebo javorový sirup a rum. Nápoj prohřejeme a podáváme horký. Pro větší efekt můžeme okraj skleničky navlhčit vodou a obalit v cukru.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

panib 28. 12. 2009, 10:58
Dobrý den Ali, receptík vypadá velmi chutně (clamp), určitě vyzkouším ten punč z bílého vínka a zajímalo by mně, jestli tím přecezením myslíte, že při podávání tam už nebudou ta jablíčka a koření, nebo to podáváte i s tím a s plátkem citronu. *-) Krásného Silvestra a díky Pavlína (D)
Ajuška 28. 12. 2009, 17:04
@panib Dobrý dník Pavli, můžete podávat i s kousky jablíček a kořením (D) i esteticky vypadají skvěle :-) :-) :-) I Vám veselého Silvestra (sampus) (sampus) (sampus)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie