JABLEČNÉ PIRUETKY...JEMNÉ A ELEGANTNÍ
Potřebné ingredience
Pro 4 osoby, příprava 20 minut, smažení 15 minut Piruetky: 1 kg nahrubo strouhaných jablek, 300 g polohrubé mouky, 400 ml bílého vína, 3 vejce, špetka skořice a olej na smažení Vanilková poleva: 250 g polotučného tvarohu, 200 g zakysané smetany, 3 sáčky vanilkového cukru
Postup přípravy
Všechny ingredience dobře promícháme a opékáme na rozpáleném oleji jako lívance. Dobré jsou teplé i vychladlé a nejlepší s bílou vanilkovou polevou
DOBROU CHUŤ A BUDU SE…
VÁNOČNÍ PUNČ...DVĚ VARIACE
Postup přípravy
PUNČ Z BÍLÉHO VÍNA
Suroviny
2 jablka, 1 litr bílého vína, 1 tyčinka skořice celé, 1-2 hvězdičky badyánu, 8 hřebíčků, 4 plátky citrónu,
Postup
Jablka omyjeme a…
FRANCOUZSKÝ KOLÁČ LUXUSNÍ :o)
Potřebné ingredience
Do kulaté formy průměr 29 cm dvojitá dávka ! Můžete dáti na plech, ale počítejte s trojitou dávkou ! KOLÁČ: 1 vejce, 2 lžíce cukru, 2 lžíce mléka, 2 lžíce oleje, špetka soli, 5 lžic hladké mouky, 1/2 prášku do pečiva, 1 vanilkový cukr SMĚS: 3 lžíce cukru, 1 vejce, 1 lžička rumu, 7 dkg rozpuštěného másla
Postup přípravy
Vejce a cukr ušleháme do pěny, přidáme mléko, olej a sůl, promícháme. Pak přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva, nakonec vanilkový cukr. Dobře promícháme.
Dáme do…
HRUŠTIČKA ROZPÁLENÁ
Potřebné ingredience
4 menší zralé hrušky, 400 ml mléka, 2 lžíce arašídového máslo, špetka soli, 1/4 mletého badyánu
Postup přípravy
Hrušky rozmixujeme s teplým mlékem, potom všechny ingredience přivedeme k varu. Poté odstavíme z plamene a necháme 15 minut stát. Rozmixujeme a servírujeme v tlustostěnných…
SVAŘÁK TMAVOMODRÝ
Potřebné ingredience
400 ml pomerančového džusu, 400 ml červeného vína, 100 g sušených švestek, kávová lžička perníkového koření
Postup přípravy
Všechny ingredience přivedeme společně k varu. Poté odstavíme z plamene a necháme 15 minut stát. Pak rozmixujeme a podáváme s křížalou.
VÝBORNÉ NA ZIMNÍ VEČERY PRO ZAHŘÁTÍ :o)
BAREVNÝ SALÁT s tuňákem SKVĚLÁ SVAČINKA :o)
Potřebné ingredience
1 plechovka tuňáka ve vlastní šťávě nebo oleji, balení těstovin, rajčata, olivy zelené nebo černé, kukuřice, cibule, zeleninka záleží na Vaši chuti, pepř, já už nesolím
Postup přípravy
Uvaříme těstoviny, necháme zchládnout. Mezitím zeleninu nakrájíme na kousky, vše lehce promícháme a okořeníme. Před konzumací dáme do ledničky.
PŘEJI DOBROU CHUŤ
Kuřecí nudličky se zakysanou smetanou a TORTILOU
Potřebné ingredience
Kuřecí prsa 4 ks, Tortila maxi pšeničná (Vitana, v balení 4ks), rajčata, paprika, cibule, zakysaná smetana čerstvá, olej, sůl
Postup přípravy
Kuřecí prsa nakrájíme na nudličky, osmažíme nebo grilujeme. Zeleninu nakrájíme na kousky osmahneme na pánvi. Maso a zeleninu smícháme. Tortilu ohřejeme na mírně rozehřáte pánvi 2…
Kuřecí prsa s jablky RYCHLOVKA :o)
Potřebné ingredience
Kuřecí prsa 4 ks, plnotučná hořčice, cibule, jablka 2 ks, smetana na vaření, sůl, vegeta, majoránka
Postup přípravy
Kuřecí prsa nakrajíme na menší kousky, naklepeme a osolíme. Obalíme v hořčici a osmažíme na oleji. Prsa pustí šťávu, do které přidáme cibulku nakrájenou na kostky a jablka…
AMERICKÁ BUCHTA hrnková RYCHLOVKA
Potřebné ingredience
4 vejce, hrnek cukr krystal, 3/4 hrnku oleje, 1/2 hrnku mléka, 2 hrnky polohrubé mouky, lžička kakaa, lžička skořice, 1 ks prášek do pečiva, 5 ks menších jablek a vlašské ořechy mleté nebo větší kousky
Postup přípravy
Nejdříve ušleháme vejce a cukr krystal, pak přidáme ostatní přísady. Jablka nakrájíme na malé kostky a přidáme s ořechy do těsta. Vše dokonale zamícháme a nalijeme do vymazaného…
ZÁVIN NA SLANO :o)
Potřebné ingredience
balíček listového těsta, r§zné druhy měkkého salámu (šunka, česnekový bok, debrecinka, anglická atd.), různé druhy sýrů (niva, eidam, ementál atd.), různé druhy zeleniny (já jsem použila brokolici čerstvá nebo mražená), cibule, kečup, vejce na potření
Postup přípravy
Listové těsto zpracujeme a vyválíme jako na jablkový závin. Celou plochu potřeme kečupem a skládáme postupně v jednotlivých pásech měkké salámy min. 3 druhy, posypeme nakrájenou…