(recept
si oblíbilo 8 návštěvníků)
FRANCOUZSKÝ KOLÁČ LUXUSNÍ :o)
Potřebné ingredience
Do kulaté formy průměr 29 cm dvojitá dávka ! Můžete dáti na plech, ale počítejte s trojitou dávkou !
KOLÁČ: 1 vejce, 2 lžíce cukru, 2 lžíce mléka, 2 lžíce oleje, špetka soli, 5 lžic hladké mouky, 1/2 prášku do pečiva, 1 vanilkový cukr
SMĚS: 3 lžíce cukru, 1 vejce, 1 lžička rumu, 7 dkg rozpuštěného másla
Postup přípravy
Vejce a cukr ušleháme do pěny, přidáme mléko, olej a sůl, promícháme. Pak přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva, nakonec vanilkový cukr. Dobře promícháme.
Dáme do vymazané formy nebo plechu, ozdobíme ovocem (jablka půlměsíčky, borůvky, banán, broskev.....) a dáme péct. Pokud dáváme jablka povrch posypeme lehce skořicí.
Když je těsto růžové přelijeme směsí a dopečeme do lehce hnědé barvy, pozor rychle se pálí. V elektrické troubě peču na 180 0C cca 15 minut, pak naliji směs a peču už jen 5 minut !
Nedoporučuji kompotové ovoce, pouští šťávu a koláč se pak rozpadá !
Dlouho se na stole neohřeje, vhodný i pro mlsné tatínky :o)
Dáme do vymazané formy nebo plechu, ozdobíme ovocem (jablka půlměsíčky, borůvky, banán, broskev.....) a dáme péct. Pokud dáváme jablka povrch posypeme lehce skořicí.
Když je těsto růžové přelijeme směsí a dopečeme do lehce hnědé barvy, pozor rychle se pálí. V elektrické troubě peču na 180 0C cca 15 minut, pak naliji směs a peču už jen 5 minut !
Nedoporučuji kompotové ovoce, pouští šťávu a koláč se pak rozpadá !
Dlouho se na stole neohřeje, vhodný i pro mlsné tatínky :o)
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Ilonáček
(upraveno)
3. 11. 2009, 16:35