(recept
si oblíbilo 7 návštěvníků)
Müsli z Dolních Věstonic:-)
Potřebné ingredience
1 balíček vloček, 1 balíček kokosu, 1 vanilkový cukr, 4 lžíce medu, sekané ořechy, 1 kondenzované mléko, 2 dl oleje, 2 balíčky rozinek
Postup přípravy
Všechny ingredience - kromě rozinek - se promísí, šup s tím na plech a do trouby. Zvolna pečeme až zhnědne, pak se to vytáhne a přidají se ony 2 balíčky rozinek.
Proč z Dolních Věstonic?:-) Před několika lety mě tam pozvali a jedna stará paní mi tam dala ochutnat toto müsli. Moc mi chutnalo a tak jsem z ní vytáhla recept:-) Tak těď doufán, že bude chutnat dalším:-)
Irena
Proč z Dolních Věstonic?:-) Před několika lety mě tam pozvali a jedna stará paní mi tam dala ochutnat toto müsli. Moc mi chutnalo a tak jsem z ní vytáhla recept:-) Tak těď doufán, že bude chutnat dalším:-)
Irena
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu

anaba
(upraveno)
5. 1. 2010, 19:56
dělala jsem dnes a pořád chodím ochutnávat
je to opravdu mooc dobré
anna






nahlásit

ridomka
(upraveno)
16. 5. 2006, 13:39
u nás nevydrželo ani dva dny,prostě výborné
,manžovi dělá dobře na žaludek,prý by přidal víc medu,ale mě se zdálo akorát




nahlásit

Sabatt
(upraveno)
16. 5. 2006, 13:09
Tak jsem se k tomu konečně dostala a musím říct,že je to vážně bezva a rychlé a je toho strášně moc
A je to fakt supr
maličko se mi to zespod připeklo do hněda,ale i to je mňam.Tenhle recept u nás bude častoooo
Díky za něj Příště vyzkouším místo tatry salko,mohlo by to být takové karamelové




nahlásit

Sarkas
(upraveno)
15. 5. 2006, 17:57
Právě zkouším, už to tady všude voní po bytě a já při občasném promíchávání pořád ochutnávám jestli už je to upečené a myslím, že pokud něco zbyde tak to bude super
nahlásit

inka
(upraveno)
27. 4. 2006, 19:29
Ahoj Irčo, chtěla jsem se zeptat - kondenzované mléko to je to neslazené Tatra mléko? Nebo slazené Salko?
nahlásit

inka
(upraveno)
12. 5. 2006, 20:00
@inka
Tak jsem dala Tatra mléko neslazené a vzniklo mi z toho úžasné sypké a zároveň křupavé musli jak dělané do jogurtu nebo do mléka. A potom přišla večer tchýně a říkala, že to kdysi dělávala a dávala Salko a potom to udělá hrudky. Každopádně doporučuji, je opravdu skvělé.
nahlásit

račík
(upraveno)
13. 5. 2006, 19:52
@inka
Ingrid hezký den, jsem moc ráda, že se povedlo - já se moc omlouvám, že jsem neodpověděla na Tvůj původní dotaz - vím, že jsi se ptala. My teď máme dvě nemoci v rodině a jsem taková rozhozená, takže jsem úplně zapomněla odpovědět. Ještě jednou se omlouvám. Já, abych pravdu řekla, beru to, co mám doma. Paní tchýně má pravdu, že se slazeným je to takové jakoby hrudkovatější - je to takové to, co se prodává jako "zapečené" nebo jak to nazývají. Asi se to dělalo - jak paní tchýně říká - již před léty. Mně to vlastně také dala ochutnat stará paní a z ní jsem vyloudila recept. Zkušené hospodyně znají lecos, to je pravda
Moc děkuji za pochvalu a jsem ráda, že chutnalo. Irena

nahlásit

inka
(upraveno)
13. 5. 2006, 20:09
@račík
Irčo vůbec se neomlouvej. Bude to náš oblíbený recept, příští týden se na něj chytám zas, už máme první várku snězenou. Mimochodem Kuba (16) si vzal lžíci a jedl to přímo z plechu ještě teplé - no comment Ještě jednou díky.


nahlásit

račík
(upraveno)
15. 5. 2006, 23:16
@inka
Tohle mě pobavilo
Jak jsem so to přečetla, povídám manželovi, jestli se jedná o Kubu 16 let nebo 16 měsíců
Zapátrali jsme u Ingrid ve fotografiích a usoudili jsme, že je to malej ochutnavač 16ti měsíční
Já tedy mám radost, že mu chutnalo! Irena




nahlásit

ridomka
(upraveno)
26. 4. 2006, 23:20
mnam,chybí mi mlsadlo,takže o víkendu jdu na to,stejně má být ošklivé počasí


nahlásit

honza
(upraveno)
26. 4. 2006, 17:24
Ahoj Irčo, chtěla bych se zeptat, jestli z toho vznikne buchta nebo je to sypké jak kupované müsli. Nerozumím moc jak tam dát ty rozinky? Jana
nahlásit

račík
(upraveno)
26. 4. 2006, 21:41
@honza
Janičko, ty rozinky se tam dají až nakonec - vlastně do toho pečeného - aby nebyly usušené, ony by byly jinak spálené, byly by hořké. Jako když se připečou na vánočce. Výsledek není buchta, je to opravdu müsli a navíc fakt dobré. Mně to tehdy poprvé dala ochutnat stará paní - pekla výborně, moravské koláče a tak - ale toto mě tam chutnalo nejvíc. Irena
nahlásit

Sabatt
(upraveno)
26. 4. 2006, 16:13
Ahoj Irčo,chtěla bych se zeptat,na kolik pečete a jestli jen na holém plechu nebo podložíte pečícím papírem,moc se mi tenhle recept líbí
Jana

nahlásit

račík
(upraveno)
26. 4. 2006, 21:46
@Sabatt
Janičko, tak to je totiž problém
Já mám plynovou troubu a navíc - jak má každá trouba svoje vrtochy - tak v téhle peču vše na minumum, protože jinak mi všechno spálí zezdola. Na pečícím papíru je to asi určitě lepší - já jsem ovšem takový týpek, co všechno vymazává a papír dávám snad jen pod roládu. Ale s papírem se to asi lepší
Irena


nahlásit

Sabatt
(upraveno)
26. 4. 2006, 22:15
@račík
Irčo tak to jsme na tom stejně,taky máme plynovou potvoru
No určitě vyzkoušíme a snad to z plechu dostanem dolů
díky za bezva recept Jana



nahlásit