(recept
si oblíbilo 10 návštěvníků)
Vánočka z pekárny
Potřebné ingredience
2 vejce, 250 ml mléka, 100 g cukru krystal, 125 g tuku (dávám heru), špetka soli, 250 g hl. mouky, 400 g polohrubé mouky, sušené droždí - 1,5 lžičky, rozinky, mandle
Postup přípravy
Do pekárny naleji mléko, do něj přidám vejce, tuk, cukr, přidám mouku, ve které mám smíchané droždí, dále pak sůl. Dám na pekárně volbu těsta. Po chvíli (signálu) přidám rozinky. Když je těsto hotové, rozdělím ho na devět dílů. 4 větší, 3 menší a 2 nejmenší. Nechám opět vykynout. Z dílů vytvaruji copy, které upletu. Nejprve spodní ze čtyř, pomažu bílkem. V prostředku udělám rýhu a na ní dám vytvarované copy ze tří dílů. Opět pomažu bílem a udělám rýhu ve středu. Na ní vložím copy ze dvou dílů. Vánočku propíchnu špejlemi, aby mi nespadla. Nechám opět cca 30 minut vykynout. Před pečením vánočku potřu žloutkem smíchaným se 2 lžícemi mlékem a posypu nasekanými mandlemi.
Peču při 150 stupňů v horkovzdušné troubě cca 1hodinu. Přesně nevím. Neměřila jsem to
Peču při 150 stupňů v horkovzdušné troubě cca 1hodinu. Přesně nevím. Neměřila jsem to
Upletená vánočka
Upečená vánočka
Ujedená vánočka :-)))). Přeji dobrou chuť
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
itivetka
(upraveno)
18. 12. 2010, 17:03
jdu na ní
Spectra
(upraveno)
9. 12. 2010, 11:23
Pekárna u nás právě pracuje děkuji za recept, snad se vánočka povede už se na ní těším Krásné Vánoce a
veri
(upraveno)
13. 12. 2010, 19:39
@Spectra
Dobrý večer, tak pak dejte vědět, jak se povedla.
Spectra
(upraveno)
23. 12. 2010, 13:31
@veri
Tak podávám info , ta první zkušební nedopadla nic moc..na těch 150 se mi dělala moc rychle a uvnitř byla ještě nedodělaná..jo a trochu se mi sesunula ke straně tak si říkám vychytám mouchy příště to bude lepší...teplotu jsem stáhla na cca 130..pekla se přesně hodinu..právě jsem ji vytáhle z trouby jen se mi zase sesunula ke straně. Tak příště už to třeba bude 100% jinak má opravdu výbornou chuť Přeji Krásné Vánoce a
Rejža
(upraveno)
29. 12. 2009, 20:19
tý jo takový málo dopečný mám nejraději.Uplně mám na ní chut
Ilonáček
(upraveno)
29. 12. 2009, 16:14
veri
(upraveno)
29. 12. 2009, 20:16
@Ilonáček
Ilonko, děkuji
Pipotka
(upraveno)
27. 12. 2009, 16:54
MOHU SE ZEPTAT, JAK DĚLÁTE TU RÝHU? NOŽEM NEBO VYTLAČIT JEN RUKOU? JE KRÁSNÁ, LETOS JSEM SE K NÍ NEDOSTALA, ALE ŽE BY DNES?
veri
(upraveno)
27. 12. 2009, 17:44
@Pipotka
Pouze hranou ruky. Děkuji za komentík
Pipotka
(upraveno)
27. 12. 2009, 18:07
@veri
Děkuji
melony
(upraveno)
27. 12. 2009, 16:49
Máte vánočku krásnou,mě se opět letos rozplácla a nevím čím to je
veri
(upraveno)
27. 12. 2009, 17:45
@melony
Měla jsem jí přišpenlenou špejlemi. Tak snad protp Děkuji za pochvalu
melony
(upraveno)
28. 12. 2009, 9:30
@veri
Loni jsem jí měla prošpikovanou špejlema a stejně mě to vydechlo naposled Někde dělám chybu a nevím kde ale snědlo se to tedy i tak,na chuti vada nebyla
Jolly12
(upraveno)
27. 12. 2009, 15:59
Takze skusim, vypada vyborne
veri
(upraveno)
27. 12. 2009, 16:34
@Jolly12
děkuji
hanys77
(upraveno)
27. 12. 2009, 14:55
vypadá nádherně
veri
(upraveno)
27. 12. 2009, 15:39
@hanys77
Děkuji moc za milý komentář