(recept
si oblíbilo 57 návštěvníků)
ZAPEČENÉ BRAMBORY-VYNIKAJÍCÍ POCHOUTKA-RECEPT OD SÁRY SAUDKOVÉ ♥
Potřebné ingredience
Potřebujeme : do měkka uvařené brambory, kyselé zelí, uzeninu /salám, klobása, uzené maso - co máte rádi nebo momentálně k dispozici), papriky, rajčata, česnek, vejce, koření dle chuti (sůl. pepř, kmín, gril. koř, sladká paprika...)
Postup přípravy
Tahle dobrůtka je rychlá a u nás absolutně jedna z nejžádanějších :) ingredience můžete obměňovat podle chuti i stavu v lednici :)
Pokrájené brambory uvařte v osolené vodě. Do vymazaného pekáče postupně dávejte vrstvu brambor (já vždy malinko pokmínuji a okořením, třeba grilovacím kořením), pak vrstvu kyselého zelí, nakrájenou uzeninu (podle vašeho výběru..), znovu brambory, papriky (kdo má rád - i pálivé), zase zelí a navrch vrstvu brambor.. Kromě toho můžete přidat cokoli, co máte rádi.. (rajčata, česnek podle chuti - já dávám vždy).
Nakonec vše zalijte rozšlehanými vejci a dejte zapéct.
Uděláte-li k večeři sebevětší pekáč :)))) do rána bude vždy prázdný - alespoň u nás, to takto funguje pokaždé ♥
Pokrájené brambory uvařte v osolené vodě. Do vymazaného pekáče postupně dávejte vrstvu brambor (já vždy malinko pokmínuji a okořením, třeba grilovacím kořením), pak vrstvu kyselého zelí, nakrájenou uzeninu (podle vašeho výběru..), znovu brambory, papriky (kdo má rád - i pálivé), zase zelí a navrch vrstvu brambor.. Kromě toho můžete přidat cokoli, co máte rádi.. (rajčata, česnek podle chuti - já dávám vždy).
Nakonec vše zalijte rozšlehanými vejci a dejte zapéct.
Uděláte-li k večeři sebevětší pekáč :)))) do rána bude vždy prázdný - alespoň u nás, to takto funguje pokaždé ♥
suroviny
uvařené brambory dáme do vymaštěného pekáčku -aby pokryly dno
vrstvíme další suroviny
nakonec přijdou brambory
okořeníme dle chuti a zalijeme rozšlehanými vejci
dáme péct do vyhřáté trouby
až jsou krásně křupavé a zlaté -máme hotovo a to už se line bytem vůně a mlsálkové obchází troubu :)
přeji dobrou chuť ♥
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
ALCER
(upraveno)
21. 5. 2011, 11:31
úúúúžasná mňamka,dělám,už poněkolikaté a vždy se .určitě udělám znova,děkuji za výborný receptík
LEILI
(upraveno)
22. 5. 2011, 18:02
@ALCER
Blani, díky za komentář ... mám radost že i u vás tolik chutnají vidíte to, delší dobu jsem je nedělala to si zase smlsneme
kurel
(upraveno)
21. 6. 2010, 13:15
Super dobrůtka, budu určitě dělat častěji.
LEILI
(upraveno)
22. 6. 2010, 8:24
@kurel
viďte u nás velmi oblíbená večeře už i u sousedů - tam musím vždy donést alespoň vzorek jsem ráda, že chutnalo
Sofiny
(upraveno)
6. 6. 2010, 15:45
Leni, teď jsme dolízali talíře, riskla jsem to a udělala rovnou kotel, manžel měl plný talíř a říkal že by si přidal, ale že už fakt nemůže. Po odnesení talíře to vzal ještě přes pekáč a ládoval to tam pod parou.. Fakt musím říci, že mi přišli i velmi ozvěžující v tomto dnešním slunném počasí, nejsem s nimi tak unavená a natláskaná, zralá spadnout do pelechu.. Prostě fakt ňamina... Díky Eva
LEILI
(upraveno)
11. 6. 2010, 11:52
@Sofiny
Evi, je mi to jasné, jako u nás pokaždý se přejíme, u pekáče mlsně obcházíme i když jsme na prasknutí a at udělám sebevětší "kotel" na druhý den nikdy nezbyde tak jsem moc ráda, že vám tohle jídlo i u vás zachutnalo
krupijdy
(upraveno)
20. 3. 2010, 16:30
to zní dobře.Vyzkouším k večeři
LEILI
(upraveno)
21. 3. 2010, 9:18
@krupijdy
Leni doufám, že vám chutnalo
Lulllu
(upraveno)
13. 3. 2010, 18:30
Leni zkoušela jsem asi před 14 dny a teda musím říct, že opravdu dobrůtka. Dokonce jsem hostila návštěvu a měla velký úspěch děkuji máš super receptíky Ještě ten jogurtový chlebík musím vyzkoušet Dám pak vědět....
LEILI
(upraveno)
14. 3. 2010, 15:00
@Lulllu
Lído díky moc, já mám vždy velkou radost, že to má smysl vkládat že to někdo zkusí a chutná mu takže díky za pochvalu, u nás tohle mizí velmi rychle, vážně máme rádi Lenka