Zobrazit přihlášovací formulář

Co dům dal

Přidat recept
(recept si oblíbilo 57 návštěvníků)

ZAPEČENÉ BRAMBORY-VYNIKAJÍCÍ POCHOUTKA-RECEPT OD SÁRY SAUDKOVÉ ♥

0.0
ZAPEČENÉ BRAMBORY-VYNIKAJÍCÍ POCHOUTKA-RECEPT OD SÁRY SAUDKOVÉ ♥

Potřebné ingredience

Potřebujeme : do měkka uvařené brambory, kyselé zelí, uzeninu /salám, klobása, uzené maso - co máte rádi nebo momentálně k dispozici), papriky, rajčata, česnek, vejce, koření dle chuti (sůl. pepř, kmín, gril. koř, sladká paprika...)

Postup přípravy

Tahle dobrůtka je rychlá a u nás absolutně jedna z nejžádanějších :) ingredience můžete obměňovat podle chuti i stavu v lednici :)
Pokrájené brambory uvařte v osolené vodě. Do vymazaného pekáče postupně dávejte vrstvu brambor (já vždy malinko pokmínuji a okořením, třeba grilovacím kořením), pak vrstvu kyselého zelí, nakrájenou uzeninu (podle vašeho výběru..), znovu brambory, papriky (kdo má rád - i pálivé), zase zelí a navrch vrstvu brambor.. Kromě toho můžete přidat cokoli, co máte rádi.. (rajčata, česnek podle chuti - já dávám vždy).
Nakonec vše zalijte rozšlehanými vejci a dejte zapéct.
Uděláte-li k večeři sebevětší pekáč :)))) do rána bude vždy prázdný - alespoň u nás, to takto funguje pokaždé ♥

suroviny

uvařené brambory dáme do vymaštěného pekáčku -aby pokryly dno

vrstvíme další suroviny

nakonec přijdou brambory

okořeníme dle chuti a zalijeme rozšlehanými vejci

dáme péct do vyhřáté trouby

až jsou krásně křupavé a zlaté -máme hotovo a to už se line bytem vůně a mlsálkové obchází troubu :)

přeji dobrou chuť ♥

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

ALCER 21. 5. 2011, 11:31
úúúúžasná mňamka,dělám,už poněkolikaté a vždy se (pl) (hotdog).určitě udělám znova,děkuji za výborný receptík (Y) (Y) (Y)
LEILI 22. 5. 2011, 18:02
@ALCER (Y) (Y)Blani, díky za komentář ... mám radost že i u vás tolik chutnají ,-) ,-)vidíte to, delší dobu jsem je nedělala ^o) ,-)to si zase smlsneme (L)
kurel 21. 6. 2010, 13:15
(Y) (Y) Super dobrůtka, budu určitě dělat častěji. (clamp)
LEILI 22. 6. 2010, 8:24
@kurel ,-) ,-) ,-) viďte (Y) u nás velmi oblíbená večeře ,-) už i u sousedů - tam musím vždy donést alespoň vzorek :-D (pl) (pl) jsem ráda, že chutnalo (L)
Sofiny 6. 6. 2010, 15:45
Leni, teď jsme dolízali talíře, riskla jsem to a udělala rovnou kotel, manžel měl plný talíř a říkal že by si přidal, ale že už fakt nemůže. Po odnesení talíře to vzal ještě přes pekáč a ládoval to tam pod parou.. Fakt musím říci, že mi přišli i velmi ozvěžující v tomto dnešním slunném počasí, nejsem s nimi tak unavená a natláskaná, zralá spadnout do pelechu.. Prostě fakt ňamina... Díky Eva (B) (B) (B) (B)
LEILI 11. 6. 2010, 11:52
@Sofiny (smich) (smich) (smich) (smich) (smich) Evi, je mi to jasné, jako u nás (F) (F) (F) (*)pokaždý se přejíme, u pekáče mlsně obcházíme i když jsme na prasknutí a at udělám sebevětší "kotel" :-Dna druhý den nikdy nezbyde (hotdog) (hotdog) (hotdog) tak jsem moc ráda, že vám tohle jídlo i u vás zachutnalo |:o)
krupijdy 20. 3. 2010, 16:30
to zní dobře.Vyzkouším k večeři (Y)
LEILI 21. 3. 2010, 9:18
@krupijdy (F) (F) (F) (F) Leni doufám, že vám chutnalo (L) (L) (L)
Lulllu 13. 3. 2010, 18:30
Leni zkoušela jsem asi před 14 dny :-p a teda musím říct, že opravdu dobrůtka. (clamp) (clamp) (clamp)Dokonce jsem hostila návštěvu :-) a měla velký úspěch |:o) |:o) děkuji máš super receptíky (Y) Ještě ten jogurtový chlebík musím vyzkoušet :-) Dám pak vědět.... (sampus)
LEILI 14. 3. 2010, 15:00
@Lulllu (F) (F) (F) (F)Lído díky moc, já mám vždy velkou radost, že to má smysl vkládat ,-)že to někdo zkusí a chutná mu (Y)takže díky za pochvalu, u nás tohle mizí velmi rychle, vážně máme rádi (flower) (L) (X)Lenka

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie