Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 9 návštěvníků)

Vláček v krajině

0.0
Vláček v krajině

Potřebné ingredience

Recept dle: M-Kocúrek. Tímto mockrát děkuji.***
Mramorové těsto: 4 vajíčka, 250 g hladké mouky, 220 g cukru moučky, 150 ml oleje, 80 ml vody, 1/4 prášku do pečiva, lžíce kakaa***
Vanilkový krém: 250 ml mléka, 1 vanilkový puding, lžička hladké mouky, 30 g cukru moučka, lžíce rumu, 1/4 másla***
Máslový krém pod marcipán: 1 vajíčko, 50 g cukru moučka, 1/2 másla***
Šlehačkový krém: 500 ml šlehačky, cukr dle chuti***
Ovoce: Nakrájené čerstvé nebo kompotované jahody a 2 banány***
Marcipán: 400 g cukru moučky, 200 g polotučného sušeného mléka, 4 lžíce vody, pár kapek mandlového aroma, 2 lžíce kukuřičného sirupu, potravinářské barvy***
Na obsypání dortu: strouhané lískové ořechy***
Na výrobu vláčku a vagónků: Deli tyčinky, lentilky***

Postup přípravy

Mramorové těsto: Žloutky utřeme s polovinou cukru, přilejeme olej a vodu a postupně přidáváme mouku s práškem do pečiva. V další míse ušleháme bílky a pak zašleháme druhou polovinu cukru. Sníh opatrně vmícháme do žloutků. Třetinu těsta si odebereme a obarvíme kakaem. Do vymazané a vysypané formy střídavě lejeme jednu lžíci obarveného těsta a na to dvě lžíce světlého. Těsto se po formě samo rozleje a po upečení vznikne mramorová kombinace.

Vanilkový krém: V mléce uvaříme puding s cukrem a moukou na hustou kaši. Necháme vychladit a přidáme rum. Pak rozšleháme máslo a po lžících do něho přidáváme vychladlý puding.

Máslový krém pod marcipán: Vajíčko s cukrem šleháme nad párou na teplotu "prstu". Pak šleháme do vychladnutí. Vmícháme máslo a ušleháme dohladka.

Šlehačkový krém: Šlehačku s cukrem vyšleháme dotuha. Můžeme přidat i ztužovač.

POSTUP:
Po vychladnutí rozkrojíme korpus na 3 pláty. První plát korpusu pokapeme rumovým aroma nebo šťávou z kompotovaných jahod a pomocí zdobičky nastříkáme 3x nad sebe okraj z vanilkového krému viz.obrázek a dovnitř rozetřeme šlehačku viz. obrázek. Na ní poklademe nakrájené jahody viz.obrázek a zakryjeme další vrstvou šlehačky. Přiklopíme druhým plátem korpusu a znovu pokapeme rumovým aroma. Opět nastříkáme další okraj z krému, namažeme šlehačkou a poklademe nakrájeným banánem viz.obrázek. Zakryjeme šlehačkou a dáme třetí plát korpusu, opět pokapaný.
Celý dortík obmažeme máslovým krémem a dáme vychladit. Nejlépe do mrazáku. Já ho tam nechala do druhého dne.

Druhý den jsem vrch dortu potáhla obarveným plátem marcipánu a přidala stromy, zvířátka, sluníčko, mochomůrky, hříbky a vláček s vagónkama, které jsem si asi 4 dny předem vyrobila z marcipánu. 4 dny dopředu proto, aby marcipán pořádně vytvrdnul a na dortu lépe držel.
Nechtěla jsem, aby byl dort příliš sladký a tak jsem boky obsypala nastrouhanými ořechy. Tráva je dělaná pomocí lisu na česnek a kytičky jsou koupené a jsou z jedlého papíru.
Jako kouř z komínu jsem použila cukrovou vatu, rovněž zakoupenou.

První plát korpusu. Zde je nastříkaný na sobě 3x vynilkový krém.

Zde je korpus potřený šlehačkou.

Zde jsou na korpusu nakrájené kompotované jahody.

Zde jsou na korpusu nakrájené banány.

Dort po rozkrojení...

Detail dortu...již se svíčkou...

Pohled se zhora...

Oslavenec - Matyášek - se svojí sestřenkou Nikolkou...

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

jeremy 29. 9. 2010, 8:35
(clamp) (clamp) (clamp) (Y) (F)
cherba 29. 12. 2009, 22:27
supr (^) moc povedený (Y) (Y) (clamp) (clamp) (clamp)
Ilonáček 29. 12. 2009, 16:27
(clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
jazavka 28. 12. 2009, 7:41
...super... (Y) (Y) (Y) |:o) |:o) |:o) (clamp) (clamp) (clamp)
miska.plyska 27. 12. 2009, 20:16
super, určitě udělal velkou radost |:o) |:o) |:o)
gabsa 27. 12. 2009, 20:08
MOC KRÁSNÝ (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie