(recept
si oblíbilo 6 návštěvníků)
Chlieb (nielen) pre začiatočnikov
Potřebné ingredience
3,5 šalky (2,5 decovej )hl.muky,1 1/2 šalky teplej vody,1 1/2 čl soli,3/4 čl droždia (inst.) alebo 1/2 kocky čerstveho,1 čl rasce
Postup přípravy
Postup je veeelmi jednoduchy,takze kto začina piect chlebiky, tak pre neho idealny..Stručne by som napisala postup ako zmiesit,vykysnut a upiect..
Zo všetkych surovin vymiesime cesto .Je redšie ale tak to ma byt,ak by sa vam zdalo ze moc "tečie" tak pridajte trochu muky.Dame do misy a nechame 2 hodiny kysnut. Alebo na cely proces zneužijeme pekarničku.
Pomučime si podložku a cesto lyžicou vyškrabeme,moc ho nemieste ,lebo z neho zmiznu bublinky,ktore tam chceme.Len ho jemne prevratte a vytvarujte bochnik.Vrch jemne poprašime hl.mukou.
Pečieme vo vyhriatej rure na 220 st asi 25-30 min. do chrumkava.
čakala som len obyčajny chlieb,ale všetkym doma takyto chutil najviac..
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
vevercak78
(upraveno)
27. 2. 2010, 16:32
Tapi
(upraveno)
5. 1. 2010, 17:59
http://www.mamincinyrecepty.cz/chleb-1/chleba-bez-hneteni-a-la-ny-times dělávám jen ten.
Ilonáček
(upraveno)
3. 1. 2010, 13:16