Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 8 návštěvníků)

Hovězí steak s houbami a s kuskusem - oběd

0.0
Hovězí steak s houbami a s kuskusem - oběd

Potřebné ingredience

80g žampiony )120KJ), 90g libové hovězí (500KJ), 2KL citronová šťáva (80KJ), 5g olej (190KJ), petrželová nať, 1PL sójová omáčka (30KJ), 3g masový vývar v kostce )40KJ), 120g brokolice (170KJ), 20g feferonka (20KJ), 1 stroužek česneku (20KJ), 30g kuskus (430KJ), sůl, mletý pepř

Postup přípravy

žampiony omyjeme, očistíme oloupeme (já neloupu) a nakrájíme na tenké plátky.HOvězí steaky mírě naklepeme, pokampeme citronovou šťávou. V pekáčku opečeme maso z obou stran na rozehřátém oleji, vyndáme a uchováme v teple. Na zbylém oleji orestujeme houby, vrátíme opečené maso, dochutíme sójovou omáčkou, podlijeme vývarem a dáme do trouby péíct. Feferonku zbavíme semínek a nakrájíme na tenké proužky, česnek pokrájíme na tenké plátky a oboje přidáme do pekáčku k masu. Omytu brokolici rozdělíme na růžičky, krátcepvoaříme v mírně osolené vodě, scedíme a necháme okapat. Kuskus zalijeme vroucí vodou, osolíme a necháme nabobtnat. Při podávání servírujeme maso s houbovou směsí, růžičkami brokolice a kopečkem kuskusu. Ozdobíme sekanou petrželkou.

POZNÁMKA OD MI: doporučuji dát o hodně méně sojovky (nebo vynechat upo) a feferonky. Té jsem dala méně a sojovku naředila ještě trošku vodou a stejně to bylo moc.

Z knihy HUBNEME S ROZUMEM V PRAXI - od STOBu

1600KJ, B 31g, T13g, S35g, CH50mg, B33%, T31%, S36%.

Připraveno do trouby.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie