Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 16 návštěvníků)

Mandarinkové řezy

0.0
Mandarinkové řezy

Potřebné ingredience

4vejce, 225g moučkového cukru, 3vanilinové cukry, 80ml oleje(nejlépe slunečnicového) 130ml minerální vody, 300g polohrubé mouky, 50g mletých mandlí, 3 lžičky prášku do pečiva, 2 mandarinkové kompoty (asi 600g), 30g mandlových lupínků 250 ml smetany na šlehání, 300ml zakysané smetany 1 skořicový cukr

Postup přípravy

1. Vajíčka našleháme s moučkovým cukrem, 1 sáčkem vanilinového cukru a špetkou soli do pěny. Tenkým pramínkem přilijeme kvalitní olej a minerálku s bublinkami.Nakonec přisypeme prosátou mouku,kterou jsme promíchali s pečivovým práškem a jemně umletými mandlemi.Hladké řidší těsto nalijeme na tukem vytřený plech a stěrkou je pečlivě uhladíme.Plech vložíme do předehřáté trouby a koláč pečeme dorůžova.
2. Než korpus vychladne,připravíme náplň. Scedíme mandarinkové kompoty a mandlové lupínky opražíme na suché pánvi dozlatova.Sladkou smetanu ušleháme.Osladíme ji zbylými vanilinovými cukry a opatrně do ní vmícháme tuhou zakysanou smetanu.
3.Na prochladlé těsto rozložíme nejprve osušené dílky mandarinek.Na ně natřeme smetanový krém.Koláč posypeme mandlovými lupínky a skořicovým cukrem.Ozdobíme jej několika zbylými mandarinkami a dáme do lednice vychladnout.Příště můžeme použít i meruňky nebo ananas.My máme koláč nejraději s ananasem a vychlazený.Dobrou chuť!

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Ziza82 6. 3. 2010, 16:26
(Y) (Y) (Y) (clamp) (clamp) (clamp) dělala jsem dneska s ananasem a musím napsat, že je to výýýýýborné!!!! Děkuji, určitě jsem nedělala naposledy!!!! (L) (L) (L)
Soňa L. 7. 3. 2010, 21:02
@Ziza82 Jiřinko to jsem moc ráda,že se řezy povedly,také jsou naše oblíbené a peču je velmi často i s ananasem jsou opravdu výborné (jidlo)je to zase malá změna. (L) (L) (L) (hello)
Ilonáček 16. 1. 2010, 17:59
(Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
Soňa L. 19. 1. 2010, 22:42
@Ilonáček (L) (F) (L) (F) (C) (jidlo) (hello)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie