Žilinské řezy
Potřebné ingredience
NA TĚSTO: dortové oplatky 250 g cukru moučka 4 žloutky 5 PL strouhanky 1 prášek do pečiva 100 g mletých ořechů sníh z 6ti bílků KRÉM : 250 g másla 2 žloutky (já nedávám) 150 g cukru moučka 1 vanilkový pudink 4 PL černé kávy (turka) NA DOHOTOVENÍ : 100 g sekaných ořechů
Postup přípravy
Pekáč vyložíme pečícím papírem a položíme na něj dortové oplatky. V míse utřeme žloutky s cukrem, přidáme strouhanku, prášek do pečiva a ořechy. Ušleháme sníh z bílků a zlehka vmícháme. Vše nalejeme na pekáček a upečeme.
Na krém utřeme máslo se žloutky (já syrové žloutky nedávám, takže je vynechám) a cukrem, přidáme vychlazenou kávu a postupně přidáváme pudink a vyšleháme krém.
Krém natřeme na vychlazený korpus a posypeme sekanými ořechy.
Buchta je opravdu vynikající!
uvaříme silnou kávu a hustší vanilkový pudink a oboje necháme vychladnout
plech vyložíme pečícím papírem a poklademe dortovými oplatky
ze surovin zpracujeme těsto
těsto nalejeme na oplatky a dáme péct
než korpus vychladne vyšlháme krém
krém na potření
krém natřeme na korpus
posypeme sekanými ořechy
a máme hotovo... necháme chvíli v lednici a můžeme krájet
řezy jsou opravdu vynikající... máme je moc rádi:-)
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé