Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 16 návštěvníků)

Berlínské řezy

0.0
Berlínské řezy

Potřebné ingredience

Těsto - 300 g hladké mouky, 150 g másla, 80 g moučkového cukru, 1/2 balíčku prášku do pečiva, 1 vejce, citronová kůra, troška soli, marmeláda ( já použila z černého rybízu ). Ořechová nádivka - 200 g mletých ořechů, 100 g moučkového cukru, rum, 2 lžíce medu, trošku mléka. Piškotové těsto - 4 vejce, 4 lžíce moučkového cukru, 4 lžíce polohrubé mouky

Postup přípravy

Z mouky,másla,cukru,prášku do pečiva,soli a vejce vypracujeme těsto,které dáme na chvíli odpočinout do lednice.Mezitím smícháme vše na ořechovou nádivku.
Potom vyndáme připravené těsto z lednice a vyválíme z něj placku,kterou položíme na vymazaný a vysypaný plech a ve středně vyhřátý troubě předpečeme do světle růžova.
Asi 5 lžic marmelády rozředíme 2-3 lžícemi horké vody a rozetřeme na předpečené těsto.Poté natřeme připravenou ořechovou nádivkou a zalijeme připraveným piškotovým těstem.Pečeme mírně asi na 160-170°C 30 minut,až piškotový povrch zrůžový a nelepí se na špejli.Po vychladnutí můžeme pouze pocukrovat a nebo polijeme čokoládou.
Řezy jsou vynikající,zvláště druhý den.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

sim07 24. 10. 2010, 11:11
Ano,peču na klasickém plechu. (hello)
spero 18. 5. 2010, 21:50
(Y) (Y) (Y) Řezy vypadají úžasně. (Y) (Y) (Y) |:o) |:o) |:o) Určitě stojí za vyzkoušení. (hello)
kvapnik 17. 5. 2010, 10:22
To je množství na klasický plech do trouby nebo na nějaký menší??? Hned o víkendu řezy vyzkouším, už se moc těším.
sim07 16. 5. 2010, 18:27
spodní korpus peču asi 15-20 minut při 150 °C (hello)
ivaja 16. 5. 2010, 15:18
prosím můžete napsat, jak cca dlouho se předpéká spodní korpus?Vypadá to skvěle určitě upeču.
tawa 16. 5. 2010, 12:21
Mnamky,kolacik vyzera veeelmi dobre. (clamp) (clamp) (clamp) (Y) (Y) (Y)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie