Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 14 návštěvníků)

Vídeňské řezy

0.0
Vídeňské řezy

Potřebné ingredience

těsto: 4 vejce, 250g cukru, 1 vanilkový cukr, 2 dcl oleje, 2 dcl mléka, 300g polohrubé mouky, 1/2 pr.do peč.
1.krém: 1l pomerančového džusu, 6 lžic cukru, 80g Gustinu (kukuřičného škrobu)
2.krém: 125g másla, 3 lžíce moučkového cukru, 300ml mléka, 1 vanilkový pudink, 1 vanilkový cukr
nahoru: piškoty, 1/4 l pomerančového džusu, 2 lžíce rumu, čokoládová poleva

Postup přípravy

Celá vejce ušleháme s cukrem do husté pěny. Vmícháme olej, mléko a mouku smíchanou s práškem do pečiva. Vznikne dost řídké těsto, které nalijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech a upečeme dorůžova (při 200°C asi 10 minut).
1. krém: Z džusu, gustinu a cukru uvaříme hustou kaši, a ještě teplou nalijeme na vychladlý plát těsta.
2. krém: Z mléka, pudinkového prášku a vanilkového cukru uvaříme pudink. Máslo ušleháme s cukrem a po částech vešleháme vlažný pudink. Natřeme na vychladlý 1. krém.
Piškoty namáčíme do džusu smíchaného s rumem a skládáme na moučník. Nakonec pocákáme polevou.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

darlik 16. 6. 2012, 22:22
hotovo ,ozyvam se sice ne v patek,to jsem nejak nestihla ,ale dnes po denni smene :-) ,boule byli ,ikdyz ja dala rum ,pro pany stale malo ,byl FANTASTICKY .pristi tyden mame rodinnou vajecinku a neuhadnete co jim upeču (Y) (Y) (Y) (clamp) (clamp) (clamp) .takze timto jeste jednou děkuji a u mam recept ulozen :-)
sekaček 3. 6. 2010, 15:09
Milá Alenko, Váš řez jsem ze rozhodla upéc do soutěže "karlovická buchta",kterou pořádá zaměstnavatel mého mažela jednou za rok na víkendovém pobytu všech zaměstnanců s celé republiky,každá rodina má za úkol upéc něco na zub pak to všichni společně sníme (zajic) a vyhodnotíme loni to bylo velmi těžké tak doufám,že letos vyhraje ta Vaše dám určitě vědět jak dopadla ,-) Zdeňka (K)
Hradýs 14. 4. 2010, 14:33
Vypadají dost dobře. (Y) (L) |:o) (F)
Hanijava 14. 4. 2010, 14:16
Dobrý den Alenko, tak jsem recept vyzkoušela, místo škrobu jsem použila ztužovat šlehačky a řezy byly báječné (zajic) (clamp) (Y) Hanka
Alivot 1. 5. 2010, 16:11
@Hanijava Dobrý den Hani.Nevšimla jsem si vašeho dotazu. Děkuji za váš nápad se ztužovačem (Y) pro případ, že bych došel škrob (clamp). Jsem ráda, že vám chutnalo, my je máme taky moc rádi :-). Mějte se krásně. (F)Ali
Hanijava 29. 3. 2010, 20:10
Dobrý večer Alenko, zítra se chci pustit do Vašich vídeňských řezů, ale mám dotaz, lze nahradit něčím kukuřičný škrob? Ten doma nemám a kvůli němu se mi nechce na nákup (H) Děkuji Hanka

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie