Zobrazit přihlášovací formulář

Dětské speciality

Přidat recept
(recept si oblíbilo 23 návštěvníků)

zimní dort z palačinek

0.0
zimní dort z palačinek

Potřebné ingredience

na palačinky klasicky, jak jste asi všechny zvyklé - vejce, mléko, polohrubá mouka, trochu cukru, špetka sole, olej na smažení. Dále bude potřebovat 3 banány, dva tvarohy, trochu mléka, cukr a žloutek do tvarohového krému, čokoládová poleva 2 x hnědá a bílá 1x.

Postup přípravy

Palačinky upečeme, jak jste zvyklé a necháme vychladnout. Na fotografii jsem použila jen 5 palačinek, super vypadá dort vysoký z 10 a více palačinek, ale u nás by se to nesnědlo :-) Až palačinky vychladnou, tak položíme na talíř první, poklademe plátky banánu, ale plátky jsou to skutečně téměř průhledné, tak max. 2 mm, pomažeme tvarohovým krémem (tvaroh, cukr, žloutek, dle chuti trochu citronové šťávy, pokud máte tvaroh tuhý, tak trochu mléka), na tvarohový krém položíme palačinku, opět plátky banánu a tvarohový krém, další palačinku a ve stejném pořadí stále dokola, dokud máte palačinky. Končíme palačinkou. Připravíme si na alobal vločky z bílé čokolády, jenom nastříkáme cik cak a necháme zatvrdnout. Používám polevu v sáčku, co se postaví do hrnku s horkou vodou a je pak krásně "tekutá". Než nám zatvrdnout vločky, tak poleju celý dort dvěmi polevy z hnědé čokolády. Pak již jen zdobit dle fantazie, můžete použít i stříbrné kuličky cukru, srdíčka, prostě co je zrovna při ruce :-) Dobrou chuť.
PS: jo a nejspíš bude dort dobrý uleželý druhý den, ale to u nás tak dlouho nevydrží :-))))))

nerušit, vařím :-) připravte si klasické palačinkové těsto a palačinky upečte, nejlépe 10 kusů

na vychladlou palačinku dáváme velmi slabé plátky banánu

následovat bude tvarohový krém, další palačinka, opět plátky banánu, krém, palačinky, stále dokola, dokud nedojde nějaká ingredience, palačinka by měla být poslední vrstva.

na alobal nebo potravinářskou folii si připravíme vločky z bílé čokoládové polevy, běžně k dostání i v malých potrevinách, něco jak alobalové sáčky, vloží se do horké vody a odstřihne růžek, pak můžete s polevou dělat takřka cokoliv. Věřím, že každý tento výrobek zná, ale na přání mohu vložit i foto polevy.

nakonec poslední palačinku polejeme hnědou polevou, dávám dvě balení a na fotce je pouhých pět vrstev (palačinek), pokud dáte 10 a více, tak bude krásně vysoký, jako opravdický dort, ideální na dětskou oslavu, ale myslím, že ani tchýni s tímto dortem neurazít.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Helena3 9. 12. 2011, 19:22
Super |:o) . Syn bude mít za pár dní 15. nar a nechce kupovaný dort, ale raději nějaký palačinkový. Tak je rozhodnuto, bude to ten Váš (L) . Jen prosím Vás jakou používáte polevu? Tu, co kupuji já se při krájení láme *-) . Díky (F)
Ilonáček 18. 1. 2010, 18:52
(clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie