Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 24 návštěvníků)

KOKOSOVÍ TUČŇÁCI

0.0
KOKOSOVÍ TUČŇÁCI

Potřebné ingredience

Na 30 tučňáků: 70g mletých dětských piškotů - 80g mletého kokosu - 100g moučkového cukru - 60g másla - 1 lžíce rumu - 1 lžíce mlékaNa dohotovení: nutela - 30 dětských piškotů - 40g mléčné čokoládové polevy - 70 půlených oloupaných mandlí - 1 lžička bílé čokolády - 30 malých cukrovích srdíček

Postup přípravy

Mleté piškoty promícháme s kokosem, cukrem, přidáme nakrájené máslo, rum a mléko. Vypracujeme těsto, kterým plníme formičky - včelí úly. Z těsta připravíme asi 30 úlů a necháme do druhého dne při pokojové teplotě zaschnout.
Úly plníme nutelou a klademe na kulaté piškoty. Vzhledu tučňáků dosáhneme tak, že vrchní špičku a podélně půlku úlu potřeme čokoládovou polevou, na kterou po stranách přilepíme půlky mandlí jako křidélka. Do vrchní části, na místo očí uděláme dvě tečky bílou čokoládou a po zaschnutí do této bílé čokolády ještě dvě tečky tmavou čokoládou. Zobáky vytvoříme z malých cukrovích srdíček, které do těsta zapíchneme širší stranou. Tučňáky necháme zcela zatuhnout.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

kachena 4. 8. 2007, 22:28
to je nádhera (F)
Obelixova 4. 8. 2007, 22:24
ahojky já je dělám také a mám s nimi velký úspěch delám je na vánoce i pro známé (Y) (Y) (Y) (clamp) (clamp) (clamp) (F) (F) (F) (*) (*) (*)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie