Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 22 návštěvníků)

Kokosové myšky

0.0
Kokosové myšky

Potřebné ingredience

50g ztuženého tuku - 150g kokosu - 150g moučkového cukru - 1 bílek - 3 lžíce rumu

Postup přípravy

Kokos přemelete na masovém mlýnku. Jestliže máte jemnou kokosovou moučku, pak mletí odpadá. Tuk utřete s bílkem a rumem, přidáte kokos a cukr a všechno pečlivě promícháte, až získáte hladkou, dobře zpracovatelnou hmotu. Potom tvoříte válečky - tělíčka myšek, potřete je bílkem, posypete kokosem. Místo oušek vpíchnete půlky mandlí, ocásek nahradíte proužky z mandlí a kapkami čokolády vytvoříte očka. Až Vám tohle roztomilé cukroví zaschne, můžete je bez starosti uložit do krabice na den D.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Pavla28 18. 12. 2007, 22:19
Dbrý večer,právě jsem dodělala myšky, rozhodně nejsou tak pěkné jako ty Vaše,ten tvar mi vážně nešel,zítra jim ještě dodělám očka.Mám i těsto na Vaše tučňáky.Musím sehnat nutelu,jsem zvědavá jak mi půjde, néjen zdobení,ale hlavn to plnění.Můžete mi prosím napsat, jak na to?Mockrát děkuji.Pavla. (stromecek)
sarkin 22. 12. 2007, 23:16
@Pavla28 Dobrý večer, nevím jestli Vám neodepisuji pozdě a jestli už nemáte vše napečeno, ale plnění tučňáků je jednoduché, uděláte na spodu díru, (tam, kam se lepí piškot) například druhým koncem vařečky a do ní dáte lžičkou trochu nutely a nakonec přiklopit piškotem. Přeji hodně úspěchů a veselé Vánoce. Šárka (banky)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie