(recept
si oblíbilo 12 návštěvníků)
jogurtový koláč - celozrnná varianta (s mákem a švestkami)

Potřebné ingredience
švestky, mák, 2 malé bílé jogurty BIO Olma, 2 kelímky (od jogurtu) celozrnné žitné mouky, 1 vejce, 1/2 kelímku hnědého (nebo hroznového) cukru, 1 prášek do pečiva, kousek másla (HERA) na vymazání plechu
Postup přípravy
Mouku, cukr, jogurty, vejce a prášek do pečiva umícháme mixérem dohladka.
Těsto nalijeme (no spíš rozetřeme, je hutnější než z normální mouky) na menší vymazaný pekáček, pomažeme mákem (kupuji již hotovou směs s cukrem) a nakrájené švestky poklademe na vrch.
Pečeme v horkovzdušné troubě na 200 stupňů 20-25 minut (dle zkušeností s troubou).
Je to zdravé a moc dobré :-)))
Těsto nalijeme (no spíš rozetřeme, je hutnější než z normální mouky) na menší vymazaný pekáček, pomažeme mákem (kupuji již hotovou směs s cukrem) a nakrájené švestky poklademe na vrch.
Pečeme v horkovzdušné troubě na 200 stupňů 20-25 minut (dle zkušeností s troubou).
Je to zdravé a moc dobré :-)))
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu

alfleila
(upraveno)
24. 8. 2008, 17:55
Marti koláč je vynikající!! Já, která se zajímám o zdravou výživu, jsem velmi nadšená!
Když jsem formovala těsto do pekáče, říkala jsem si, proboha co z tohohle vznikne, ale výsledek
Makovou náplň jsem si dělala vlastní: mletý mák uvařit v mléce a ochutit hnědým cukrem, citr. kůrou a šťávou, skořicí, strouhaným perníkem, rozinkami namočenými v rumu. Navíc jsem použila kypřící prášek bez fosfátů a trochu více jogurtu do těsta. Pekla jsem více jak 30 min, dokřupava. Tímto Vám chci moc a moc poděkovat za skvělý zdravý recept!




nahlásit

Néži
(upraveno)
24. 9. 2007, 9:55


nahlásit