Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 85 návštěvníků)

Náplně do koláčů,buchet a závinů.

0.0
Náplně do koláčů,buchet a závinů.

Potřebné ingredience

Tvarohová,maková,ořechová,z jablek,kokosová,kakaová,povidlová.

Postup přípravy

TVAROHOVÁ NÁPLŇ * 250g tvarohu,60g cukru moučky,1 vanilkový czkr,1 lžíce rumu,2 lžíce rozinek,1 vejce
POSTUP*Tvaroh utřeme se žloutkem a s oběma cukry. Ochuíme rumem, přidáme rozinky a nakonec zlehka vmícháme sníh ušlehaný z bílků.Tvarohová náplň se používá do kynutých buchet,koláčů,tvarohových řezů ....

MAKOVÁ NÁPLŇ 1 * 150g mletého máku,1/3 mléka,80 g cukru,20g tuku,špetka skořice,citrónová kůra.
POSTUP * Mleetý mák zalijeme mlékem,přidáme cukr a tuk, doplníme popřípadě ještě troškou vody a za stálého míchání podusíme,až nádivka zhoustne.Pak ji okořeníme a ochutíme troškou rumu nebo zavařeniny.

MAKOVÁ NÁPLŇ 2 * 200 g máku, 1/4 l mléka ,100 g dětských piškotů nebo máslových sušenek ,1 - 2 lžíce rumu ,2 lžíce rozinek (nebo kandovaná pomerančová kůra), 1/2 vejce, cukr vanilkový cukr ,špetka mleté skořice.
POSTUP*Jemně umletý mák povaříme v mléce, sejmeme z ohně, vmícháme jemně umleté piškoty (sušenky), rum, přebrané, propláchnuté a spařené rozinky nebo pokrájenou pomerančovou kůru, vejce, vanilkový cukr, skořici a podle chuti osladíme


OŘECHOVÁ NÁPLŇ * 250g ořechů mletých(postrouhaných na malých slzách),100g moučkový cukr,2,5 dcl mléka,150g jemně strouhaných piškotu,hrst hrozinek
POSTUP * Do kastrůlku nalijeme mléko,přidáme ořechy a cukr za stálého míchání krátce povaříme (asi 1 minutu)přidáme piškoty,hrozinky zpracujeme náplň,necháme vychladit.(pokud se náplň rozpadá po lžičkách přidáme mléko,pokud je řídká přidáme piškoty)náplň do koláčů nebo buchet by se měla dát zpracovat rukama do kuliček do závinu by se měla dobře roztírat

Z JABLEK
Základem jablkových náplní jsou jablka postrouhaná na hrubých slzách,nemusí se loupat můžete strouhat se slupkou,důležité je z nastrouhaných jablek vymačkat čím jak nejvíce šťávy.
1kg jablek nastrouháme na hrubých slzách,vymačkáme šťávu,přidáme 20 dkg cukru,15 dkg nasekaných ořechů,hrst hrozinek,balíček skořicového cukru,malou lžičku mleté skořice,pokud jsou jablka hodně šťavnaté můžeme přidat podle potřeby jemně nastrouhané piškoty.


KOKOSOVÁ NÁPLŇ * 200 g kokosu 250 ml mléka 80 g cukru krupice 20 g proslazené citrónové kůry 20 g proslazené pomerančové kůry 100 g prosaté strouhanky.
POSTUP*Mléko svaříme, přidáme mletý kokos a cukr. Promícháme, necháme mírně vychladnout, pak vmícháme kandovanou kůru a pro zahuštění jemně nastrouhanou strouhanku z bílého pečiva. Necháme úplně vychladnout.


KAKAOVÁ NÁPLŇ * 1 kakao, cukr krupice máslo (ev. sádlo)
POSTUP*Ve větší misce smícháme kakao s cukrem (podle chuti) a zakapáváme rozehřatým máslem a zpracováváme vidličkou, až získáme tužší směs.

POVIDLOVÁ NÁPLŇ * 150g povidel,trochu vody,asi 50g cukru,citronová kůra,vanilka.
POSTUP*hustá povidla rozvaříme s troškou vody,ochutíme cukrem,okořeníme vanilkou a citonovou kůrou.Můžeme přidat též lžíci rumu nebo místo vanilky skořici.

ZAVAŘENINOVÁ NÁPLŇ * Používáme jen zavařeninu tužší konzistence,např. rybízovou.Řídké zavařeniny a džemy(jahodová,meruňková) při pečení vytékají z těsta a připalují se.V prodeji jsou zvláštní druhy marmelád vhodné do těsta.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

lidare 4. 11. 2021, 18:26
:-)díky za recept :-)
kvítečko 29. 3. 2012, 17:55
použiji,dík (Y)
luciana de chile 5. 2. 2010, 15:31
(Y) (Y) (Y)
šlaušek 29. 1. 2010, 18:24
(clamp) (clamp) (clamp)
jajulik 29. 1. 2010, 9:29
(Y) (Y) (Y)
kopretin.a 28. 1. 2010, 15:27
super (Y)....já to vždycky nějak patlám a nikdy to není ono...teď se to určitě podaří....a kokosovou jsem vůbec neznala (L)
Ilonáček 28. 1. 2010, 15:25
(clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
magdak 29. 1. 2010, 8:07
@Ilonáček Do makové náplně určitě přidejte 1-2 lžíce rybízové marmelády. Je pak krásně vláčná a není suchá.

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie