(recept
si oblíbili 3 návštěvníci)
Rychlé domácí buchty

Potřebné ingredience
2 hrnky polohrubé mouky,1 žloutek,2 lžíce cukru,1 vanilkový cukr,kostka droždí,7 lžic tuku(já dávám rozpuš.Heru), necelý hrneček mléka(dle potřeby), sůl Tvarohová nádivka:1 tvaroh(červený-tučný),žloutek,cukr krupici-2 lžíce,vanilkový cukr Povidlová nádivka:já používám švestková povidla-trochu do misky a trochu rumu-dle chuti...
Postup přípravy
Nejprve si připravíme kvásek (do trošku vlažného mléka rozdrobíme kvasnice,přidáme trochu cukru).Necháme na teplém místě vykynout....Všechny suroviny smícháme-polohr.mouku,žloutek,2 lžíce cukru,vanilkový cukr,7 lžic tuku,zbytek mléka,sůl,kvásek.Vypracujeme vláčné těsto tak,aby se nelepilo,dáme ještě na teplé místečko a necháme "dokynout".Asi po půl hodince vyndáme těsto z misky,na vál přidáme trošku mouky,vypracujeme,nakrájíme na kousky,dlaní uplácáme do čtverečků,které naplníme nádivkou(já dávám tvarohovou,nebo povidlovou).Pevně zamotáme.Vložíme do vymazaného pekáče tak,aby zamotaná část buchty zůstala nahoře.Každou ještě potřeme rozpušťeným máslem,jinak by se k sobě při pečení přilepily.Pečeme zvolna.Zlatavé buchty opatrně vyklopíme,dáme na talířek a pocukrujeme. Toto zvládne každý. Nechte děti,ať vám pomohou plnit.Dobrou chuť!!!

buchty v pekáčku

buchty se vyndají na talířek obrác.stranou-a pocukrují

Dobrou chuť!!!
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu

Ilonáček
(upraveno)
1. 2. 2010, 21:33










nahlásit

prdecek
(upraveno)
1. 2. 2010, 13:30





nahlásit