Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 8 návštěvníků)

DOMÁCÍ BUCHTY

0.0
DOMÁCÍ BUCHTY

Potřebné ingredience

TĚSTO : 500 g polohrubé mouky,250 ml mléka,30 g čerstvého droždí nebo 1 sáček instantního, 2 lžíce cukru,1/4 lžičky soli,1 vejce,50g rozpuštěného másla nebo rostl. tuku ( já používám máslo ).
80 g rozp. másla na potírání buchet a vymazání pekáče,moučkový cukr na posypání

Postup přípravy

Uděláme kvásek asi ze 100 ml vlažného mléka,droždí,1 lžíce cukru a lžící mouky.Do mísy prosyjeme mouku,přidáme kvásek z vykynutého droždí,rozšlehané vajíčko se zbylým mlékem,cukr a rozpuštěné máslo. Pokud pracujeme s inst. droždím,vše smícháme dohromady v míse.Vypracujeme vláčné těsto,pokud dodržíte množství přísad,těsto se nelepí na ruce a velmi dobře se s ním pracuje.Nechte asi hodinu vykynout.
Z vykynutého těsta vykrajuji lžící stejně velké kousky,z kterých udělám placičky ( jako na ovocné knedlíky ),naplním podle chuti tvarohovou,makovou,ořechovou ,povidlovou...atd. náplní,naskládám do pekáče - nesmí být moc natěsno,pečením nabudou !
Vložím do vyhřáté trouby na 200°C,po zapečení snížím teplotu asi na 160°C a peču asi 35-40 minut.Upečené buchty hned po vyndání z trouby potřu rozp.máslem,pocukruji a pak jen hlídám,aby se mi na ně děti nevrhly příliš brzy a nespálily si pusy.... :-)))
PŘEJI DOBROU CHUŤ !!!!

ROZHODNĚ VYZKOUŠEJTE,JSOU VÝBORNÉ !!!!!!!

vyndané z trouby a potřené máslem

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Ilonáček 6. 11. 2009, 23:30
(clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie