Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 15 návštěvníků)

Domácí plněné buchty

0.0
Domácí plněné buchty

Potřebné ingredience

500 g polohrubé mouky, 70 g másla, 70 g cukru, 2,5 dcl mléka, 1 žloutek, 20 g droždí, 1 lžička soli, mouka na vál, vybraná náplň, 1 bílek na potření, rozpuštěné máslo nebo sádlo na pomazání, moučkoý cukr na posypání hotových buchet

Postup přípravy

1. Začneme přípravou kvásku - v polovině vlažného mléka rozmícháme droždí a lžíci cukru a na teplém místě necháme vzejít kvásek (asi 15 min). Mezitím do mísy prosejeme polohrubou mouku se solí. Do středu vyhloubíme důlek a nalijeme do něj vzešlý kvásek. Přidáme zbylé vlažné mléko, zbylý cukr a žloutek.

2. Uhněteme těsto - všechny přísady opatrně promícháme a hněteme vařečkou asi pět minut. Pak přilijeme rozpuštěné máslo a dále hněteme, dokud se nevytvoří hladké a vláčné těsto. zakryjeme ho čistou utěrkou postavíme na teplé místo a necháme vykynout alespoň 45 minut.

3. Vykynuté těsto rozválíme - vykynuté těsto přeložíme na vál posypaný moukou a rozválíme ho válečkem do všech stran, až vznikne plát ve tvaru obélníku nebo čtverce silný asi 1,5 cm.

4. Těsto nakrájíme a naplníme - plát těsta nakrájíme ostrým nožem na čtverce o velikosti asi 9*9 cm a do středu každého čtverce dáme plnou lžičku vybrané náplně.

5. Buchty zakulatíme - okraje každého čtverce potřeme bílkem rozšlehaným se dvěma lžícemi vody, prolilehlé rozy k sobě nad náplní spojíme a zbylé otvory spáčkneme prsty, aby náplň nebyla nikde vidět a buchty v dlaních zakulatíme

6. Omastíme a upečeme - buchty potřeme po stranách máslem nebo sádlem a naskládáme do vymazané formy. Necháme ještě asi 10 minut nakynout, pak je potřeme na povrchu bílkem a pečeme asi 40 monut na 180 C. Hotové buchty pocukrujeme

Tvarohová náplň - 250 g tvarohu, vejce, vanilinový cukr,trošku rozpuštěného másla, 20 g pudinkového prášku s vanilkovou příchutí

Povidlová náplň - mám zavařená povidla

připravíme kvásek

těsto je zpracované a pěkně kyne

buchty vyskládané na pekáč

hotovo

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

mohos 7. 12. 2007, 15:55
mě pobavilo, že jste dala péct buchet 16 a upeklo se jich 20 :-) (Y) - to by se mi také líbilo :-) dělala jsem je nedávno a byly vynikající, kombinovala jsem Váš recept s receptem Jitule64
marcelakr 10. 1. 2008, 16:46
@mohos :-D :-D :-D ;-) ;-) ;-) ;-)
lokynka 10. 1. 2008, 16:04
@mohos já pekla dva plechy, omylem jsem vyfotila jiný před pečením a jiný po upečení
Jitule64 1. 7. 2007, 23:43
...a byly opravdu moc dobré Péťo... (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) Jsem si moooooc pochutnala, hlavně na té se švestkama. :-P :-P :-P :-P :-P (L)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie