Zobrazit přihlášovací formulář

Čokoládový dort s podmáslím

0.0
Čokoládový dort s podmáslím

Potřebné ingredience

Těsto:150g máslanebo mangarínu, 250g hladké mouky, 3 zarovnané KL kypřícího prášku do pečiva., 170g cukru,1 balíček vanilkového cukru, 5 vrchovatých PL kakaa, 5 vajec, 200ml podmáslí Náplnˇ: 2 polevy tmavé, 100g změklého másla, 250 ml smetany ke šlehání, 70g cukru moučkového

Postup přípravy

Příprava:1:Na přípravu těsta rospustíme na mírném ohni máslo nebo margarín a necháme vychladnout.Mouku,kypřící prášek ,cukr,vanilkový cukr a kakao prosejeme do mísy.Přidáme vejce,podmáslí a vychladlý tuk a ručně vařečkou nebo elektrickým ručním šlehačem na nejniším stupni vmícháme hladké těstíčko.
2:Dno dortové formy potřeme tukem a vyložíme pečícím papírem.Těsto nalijeme do formy a stejnoměrně uhladíme.Dáme péct do předehřáté trouby asi 40-45 minut.
3:Upečený korpus necháme zchladnout,pomocí nože odstraníme okraj formy,stáhneme papíra necháme scela vychladnout.
4:Na přípravu náplně vyjmeme ze sáčku polevu a spolu s máslem ,smetanou a cukrem vše na mírném ohni za občasného zamíchání rospustíme.Necháme schladnout a dáme do chladničky ztuhnout.
5:Korpus dvakrát podélně rozřízneme.Do cukrářského sáčku dáme asi 2 PL náplně.Odebereme asi 3-4 PL náplně na potřeníokrajů a povrchu dortu.Zbylou náplní pláty spojíme.Potřeme okrajea povrchdortu a podle obrázkuzdobíme.Necháme vychladit.
TIP:Můžeme zdobit podle svého.Aby nám čokoládová náplnˇ rychleji stuhla ,vložíme nádobu do studené lázně -do vody můžeme nasypat i led.Dort je vhodný ke zmražení.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Ilonáček 2. 2. 2010, 16:47
(Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
cherba 2. 2. 2010, 13:27
(Y) (^) (clamp) (clamp) (clamp)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie