Zobrazit přihlášovací formulář

Bezmasá jídla

Přidat recept
(recept si oblíbili 2 návštěvníci)

Baklazany s vlazskymi orechami

0.0
Baklazany s vlazskymi orechami

Potřebné ingredience

Baklazany, vlazske orechy, mlety koriander, cesnak, cierne korenie, sol, trosku octu.

Postup přípravy

Pokial niekto bol v Gruzinsku, tak urcite ich ochutnal, a je to velka mnamka.


Podla moznosti kupte podlhovaste baklazany, umyte pod tecucou vodou. Nakrajajte pozdlz na 1 cm platy. Posolte a nechajte na hodinku.
Pomlete vlazske orechy,cesnak, pridajte do zmesy trosku prevarenej studenej vody, aby masa nebola velmi husta, ale ani tekuta, posolit, cerne korenie a koriander pomlety za lyzicku. vsetko dobre zmiesat.
Rozpalime panvicu, odporucam teflonovu, aby ste nemuseli pouzivat vela olea, baklazany saju dovnutra olej, a tak mozu byt mastne. Baklazany vyzmikat silno, aby stekla z nich horka voda, a upiect.
Na upecene baklazany natrieme na jednu stranu orechovu zmes, a druhu prelozime cez to.
Alebo mozeme zavinit ako na obrazku. My sme ich podavali s zrnkami od granatoveho jablka, maju mat cht stavy ciernych rybezli s kyslastym nadycho. Tu som, bohuzial, take granatove jablo nenasla. Mozete zamenit brusnicnymi zrnkami, alebo niakymi cervenymi zrnkami.
Konzumujeme bud so salatom s paradjkami, alebo aj zvlast. Je to dost syte jedlo. A vyborna chutovka.

PRIDAŤ OBRÁZKOVÝ POSTUP

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie