Zobrazit přihlášovací formulář

Polévka s Hlívou ústřičnou

0.0
Polévka s Hlívou ústřičnou

Potřebné ingredience

400 g Hlívy ústřičné, 1 šalotka, 30 g másla, 1 moučná brambora, 1 litr zeleninového vývaru, 125 ml sladké smetany, po 5 snítkách petrželky a kerblíku, sůl, muškátový oříšek. Příprava 20 minut (bez vaření).

Postup přípravy

Hlívy očistíme, omyjeme a nakrájíme na kousky. Šalotku oloupeme a nasekáme najemno.

Máslo rozehřejeme na pánvi, přidáme šalotku a necháme je zesklovatět. Přidáme houby a vše za stálého míchání osmažíme na mírném plameni 10 minut. Bramboru oloupeme a nastrouháme najemno.

Brambory s vývarem přidáme k houbám a polévku vaříme asi 5 minut. Přilijeme smetanu a dalších 5 minut povaříme.
Bylinky mezitím omyjeme, osušíme a nadrobno nasekáme. Polévku dochutíme solí a čerstvě nastrouhaným muškátovým oříškem. Polévku na talířích zdobíme nasekanými bylinkami.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie