Polévka s Hlívou ústřičnou
Potřebné ingredience
400 g Hlívy ústřičné, 1 šalotka, 30 g másla, 1 moučná brambora, 1 litr zeleninového vývaru, 125 ml sladké smetany, po 5 snítkách petrželky a kerblíku, sůl, muškátový oříšek. Příprava 20 minut (bez vaření).
Postup přípravy
Hlívy očistíme, omyjeme a nakrájíme na kousky. Šalotku oloupeme a nasekáme najemno.
Máslo rozehřejeme na pánvi, přidáme šalotku a necháme je zesklovatět. Přidáme houby a vše za stálého míchání osmažíme na mírném plameni 10 minut. Bramboru oloupeme a nastrouháme najemno.
Brambory s vývarem přidáme k houbám a polévku vaříme asi 5 minut. Přilijeme smetanu a dalších 5 minut povaříme.
Bylinky mezitím omyjeme, osušíme a nadrobno nasekáme. Polévku dochutíme solí a čerstvě nastrouhaným muškátovým oříškem. Polévku na talířích zdobíme nasekanými bylinkami.
Máslo rozehřejeme na pánvi, přidáme šalotku a necháme je zesklovatět. Přidáme houby a vše za stálého míchání osmažíme na mírném plameni 10 minut. Bramboru oloupeme a nastrouháme najemno.
Brambory s vývarem přidáme k houbám a polévku vaříme asi 5 minut. Přilijeme smetanu a dalších 5 minut povaříme.
Bylinky mezitím omyjeme, osušíme a nadrobno nasekáme. Polévku dochutíme solí a čerstvě nastrouhaným muškátovým oříškem. Polévku na talířích zdobíme nasekanými bylinkami.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé