(recept
si oblíbilo 120 návštěvníků)
Štrůdl, závin - domácí jogurtové těsto (jiný už těm mým štrůdložroutům nedělám:o)

Potřebné ingredience
na 2 šišky: 250 g hladké mouky, 100 g bílého jogurtu, 100 g změklého másla (jde i hera), lžička soli, 1 lžíce bílého vína. Jablka, skořice, rozinky, ořechy, cukr, mleté piškoty nebo strouhanka.
Postup přípravy
Připravíme si těsto, které necháme chvíli odležet. Já vypracovávám ručně (ne vařečkou), jde to líp. Odležet ho dávám do chladnější místnosti na 2-3 hodiny, jak mi to vyjde. Pak rozválím, dám maličko mletých piškotů (jsou lepší než strouhanka protože jsou sladké), nahrubo nastrouhaná jablka, posypu skořicí, cukrem. Dle chuti rozinky a ořechy. Balím to tím stylem, že těsto i s náplní roluju od shora dolů a založím kraje.. Přendám na plech a několikrát propíchám párátkem. Peču na 180 - 200°C.
Mám doma jednoho velkého a jednoho malého štrůdložrouta a ti by mohli mít štrůdl nepřetržitě. Prostě ho milují!!
Mám doma jednoho velkého a jednoho malého štrůdložrouta a ti by mohli mít štrůdl nepřetržitě. Prostě ho milují!!
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
jananovazak
(upraveno)
22. 11. 2019, 20:13




nahlásit
lenule11111
(upraveno)
19. 11. 2019, 22:30
Ukládám

nahlásit
P.A.V.L.A
(upraveno)
19. 11. 2019, 11:22

nahlásit
Myláček
(upraveno)
18. 11. 2019, 18:29
U nás se taky moc povedl a zmizel okamžitě .) děkuji za recept a přeji hezké dny Katka



nahlásit

anilvap2
(upraveno)
22. 9. 2019, 21:21
Dnes jsem vyzkoušela, s těstem se pracuje pěkně. Jen jsem nevěděla, jak hodně slabé těsto mám vyválet. A že se ničím nemaže, ani před, ani po upečení? Nebylo to špatné, ale u nás pořád nejvíc vede těsto listové.
nahlásit

ZlatuseE
(upraveno)
2. 6. 2018, 13:30









nahlásit
srneckova
(upraveno)
8. 5. 2018, 10:54




nahlásit

MíšaS.+2
(upraveno)
1. 5. 2018, 19:54
Musím napsat pochvalu, jiný než ten váš recept nedělám. Musím tedy zdvojovat dávku
. u nás je velmi oblíbený. Je výborný i ze špaldové mouky. A hodně mu dodává víno v těstě, doporučuji nevynechat a také uležení těsta v ledničce.


nahlásit

plchotka
(upraveno)
31. 5. 2018, 21:58
@MíšaS.+2
Jsem ráda, že chutná

nahlásit

MoProch
(upraveno)
24. 8. 2013, 17:39



nahlásit
laskonka333
(upraveno)
24. 8. 2013, 17:07


nahlásit
Luthien.k
(upraveno)
24. 8. 2013, 15:33
Výborný i ze špaldové celozrnné mouky

nahlásit
hannah37
(upraveno)
11. 8. 2013, 20:37
Myslíte, že je možné, těsto zmrazit?
nahlásit

Dzuli
(upraveno)
13. 4. 2013, 15:38
Chápu Vaše štrůdložrouty,u nás má taky velký úspěch,jiný už dělat nebudu,díky

nahlásit

plchotka
(upraveno)
31. 5. 2018, 21:58
@Dzuli
My ho také milujeme

nahlásit

trisestry
(upraveno)
2. 10. 2012, 10:55
A pro ty línější
šlo by to zadělat v pekárně
????????


nahlásit

plchotka
(upraveno)
12. 10. 2012, 13:36
@trisestry
Pekárnu mám, ale nezkoušela jsem

nahlásit
kopretina123
(upraveno)
2. 10. 2012, 12:17
@trisestry
Proč línější?Pekárna se musí využít. Zadělat to tam jde, popřípadě se jen lehce dodělá na vále. Ale mám radu pro ty "línější": nedělat se s šiškami, ale těsto rozválet na plech, dát náplň jako do štrůdlu a navrch buď druhou placku těsta, nebo mřížky.
nahlásit

Nadik71
(upraveno)
28. 9. 2012, 13:45



























nahlásit

plchotka
(upraveno)
2. 10. 2012, 10:45
@Nadik71
Doufám, že chutnal



nahlásit

metyna
(upraveno)
7. 9. 2012, 17:13


nahlásit

lidare
(upraveno)
12. 7. 2012, 16:14






nahlásit
Vera N
(upraveno)
12. 7. 2012, 16:08



nahlásit
Kvapka
(upraveno)
21. 6. 2010, 9:43
super recept...štrůdl se nedožil večera

nahlásit

Lucie-Anna
(upraveno)
19. 4. 2010, 14:50
Děkuji za nový prima recept na štrůdl. O víkendu jsem vyzkoušela a byl hned pryč. Móóóc dobrý! Doporučuji všem mlsným jazýčkům!

nahlásit

plchotka
(upraveno)
19. 4. 2010, 19:31
@Lucie-Anna
Jsem moc ráda, že vám chutnalo
Mějte se dobře


nahlásit