(recept
si oblíbilo 22 návštěvníků)
GRISSINY

Potřebné ingredience
170 ml vlažné vody, 1 lžíce olivového oleje, 1 a 1/2 lžičky soli, 420g hl mouky, čtvrtka čerstvého droždí nebo 1/2 lžičky sušeného, na posypání - kmín, sůl, bylinky, semínka
Postup přípravy
Všechny suroviny dáme do pekárny a zapneme program těsto.
Hotové těsto pak na pomoučněné prac. ploše dobře prohněteme a rozdělíme na malé kousky.
Z každého kousku pak vyválíme dlouhý tenký (tenký asi jako tužka) váleček.
Grissiny pak pokládáme na pečící papír vedle sebe. Ale necháváme malé mezery.
Hotové potřeme olejem a posypepe čím chceme - sůl, kmín, bylinky, semínka.
Pečeme na 220°C asi 10 min.
Hotové necháme vychladnout.
Dobrou chuť :-)))
Já měla z těsta 4 plné plechy tyčinek.
Hotové těsto pak na pomoučněné prac. ploše dobře prohněteme a rozdělíme na malé kousky.
Z každého kousku pak vyválíme dlouhý tenký (tenký asi jako tužka) váleček.
Grissiny pak pokládáme na pečící papír vedle sebe. Ale necháváme malé mezery.
Hotové potřeme olejem a posypepe čím chceme - sůl, kmín, bylinky, semínka.
Pečeme na 220°C asi 10 min.
Hotové necháme vychladnout.
Dobrou chuť :-)))
Já měla z těsta 4 plné plechy tyčinek.

Upečené posypané tyčinky

Tyčinky
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu

lenkazdenek
(upraveno)
6. 3. 2010, 20:43


nahlásit

pavlinka+jiříček
(upraveno)
3. 3. 2010, 14:15







nahlásit

Anyes
(upraveno)
3. 3. 2010, 13:22
Vyzkoušeno a jsou moc dobré. Vyválela jsem placku a tu rozkrájela rádýlkem na tenké proužky. Některé upekla tak, některé jsem trochu vyválela na váleček (tyčinku).


nahlásit

Ilonáček
(upraveno)
10. 2. 2010, 12:25











nahlásit