Zobrazit přihlášovací formulář

Domácí pekárny

Přidat recept
(recept si oblíbilo 48 návštěvníků)

Rohlíky

0.0
Rohlíky

Potřebné ingredience

250ml mléka,2 vejce,3 lžíce oleje,špetka cukru,2 lžičky soli,500g hladké mouky,1a 1/2lžičky droždí
program těsto

Postup přípravy

Po vykynutí vytvarujeme rohlíky a necháme ještě chvilku nakynout,pomažeme rozšlehaným vejcem a posypeme kmínem,hrubou solí,mákem .Pečeme asi 10min. na 220°C,potom troubu ztlumíme na 170°C a dopečeme do zlatova.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

hadrnozka 4. 2. 2010, 14:44
Nedávno jsme rohlíky vyzkoušeli. Dělala jsem je večer a dala jsem si k večeři. Byly výborné. (Y) Ráno jsem je dala ještě ke snídani a už tolik dobré nebyly. Příště je udělám hned ráno, aby se snědli všechny. :-D
Kamek 6. 2. 2010, 10:55
@hadrnozka Jani,jsem ráda,že chutnaly :-) :-) :-),nemohu posoudit jaké jsou druhý den,protože nikdy nezůstanou ;-) ;-) ;-)
kuricka 15. 2. 2009, 9:11
Tak Kamčo, rohlíky jsou úžasné, jen je neumím motat, mám je malinké... ale to se snad časem naučím !!! ;-) Ale i druhý den jsou super, měli jsme zbytek k snídani a mohu péci znovu (Y) ;-) Díky za receptík !!!! (L) (L) http://www.mimibazar.cz/rodinne_foto.php?id=1714151 http://www.mimibazar.cz/rodinne_foto.php?id=1714147 tak to jsou naše výtvory , ale mňamkové!!!
Kamek 15. 2. 2009, 12:32
@kuricka Radko,jsem ráda,že rohlíky chutnají :-) :-) :-) :-) :-),Vaše houstičky jsou moc povedené a rohlíky taky nevypadají špatně |:o) |:o) |:o),přeji krásný den Kamila (hello) (hello) (hello)
kuricka 14. 2. 2009, 17:20
Kamčo, tak jsem právě dala ingredience do pekárny a uvidíme :-) Chleba peču běžně, ale rohlíky nebo pletýnky budou poprvé, tak se pak pochlubím :-$
Petara (upraveno) 2. 10. 2008, 11:52
**určitě zkusím
Kamek 7. 10. 2008, 12:12
@Petara Petři,vyzkoušejte,jsou vynikající :-) (hello) (hello) (hello)
predátorky 24. 8. 2008, 17:46
(^) (^) (^) (^) (^) (child2) (child2) (child2)
Kamek 25. 8. 2008, 9:17
@predátorky Soni,děkuji :-) :-) (F) (F) (F)
Radecka7 14. 7. 2008, 14:58
Já nevím,kde se to ve vás bere.Vypadají lákavě.Nemohla bych se k vám pozvat na návštěvu?Nemám totiž domací pekárnu. (Y) :-) :-) :-) :-) (pusa)
Kamek 15. 7. 2008, 19:29
@Radecka7 Radko,vůbec nevadí,že nemáte pekárnu ;-) ;-),jde to i bez ní :-) :-) :-) (hello) (hello) (flower) (flower) (L) (L) (L)
evami 9. 7. 2008, 15:14
Jaké jsou druhý den? Vypadají moooc dobře. (Y)
Kamek 10. 7. 2008, 11:02
@evami Evi,bohužel nevím jaké jsou na druhý den ;-) ;-),byly totiž hned pryč (smich) (smich)
petunie7 9. 7. 2008, 13:16
(Y) (Y) (Y)Povedené (clamp) (clamp) (clamp)
teoder36 9. 7. 2008, 13:10
(Y) (Y) (Y)Moc hezké (clamp) (clamp) (clamp)
Mandy1972 9. 7. 2008, 12:57
Kami,jsou nádherné!Určitě vyzkouším (Y) (clamp)
Kamek 9. 7. 2008, 13:34
@Mandy1972 Marti,děkuji,vyzkoušejte jsou vynikající (hello) (hello) (hello)
ArwenScorpio 9. 7. 2008, 12:57
Prosím vás, dalo by se těsto připravit klasicky ručně, když nemám pekárnu? děkuji za odpověď (Y)
Kamek 9. 7. 2008, 13:34
@ArwenScorpio Určitě se dá těsto připravit klasicky,jen musíte udělat kvásek. (hello) (hello)
Jarmila_P 15. 7. 2008, 20:07
@Kamek Udělejte je v zadělávačce jako normální kynuté těsto. Ona ta pekárna taky není slořitý aparát. Je to mísa, v ní je hnětací metla. Programování je udělané tak, že se nejdřív všechno prohněte na těsto, ale důkladně. Pak to asi hoďku kyne a pak se to něco přes hoďku peče. Kolem mísy je totiž topná spirála. Přístroj naprosto triviální, že by ho snad složil šikovný deváťák. Takže nechte gramáž ingrediencí a jen to o dost víc prohnětejte. To je veškeré tajemství a kouzlo domácích pekáren.
MacekL 9. 7. 2008, 11:25
(Y) (Y)jů ty jsou nádherné a určitě skvěle chutnají,úplně jednoduché (Y) (Y)
Kamek 9. 7. 2008, 13:42
@MacekL Marci,chutnají a moc ;-) ;-) :-) :-)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie