Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 20 návštěvníků)

Domácí dortový korpus

0.0
Domácí dortový korpus

Potřebné ingredience

2 vejce
120 g cukru
100 ml oleje
1/2 bal Kypřicího prášku do pečiva
125 ml (1/8 l) mléka
300 g polohrubé mouky
špetka soli
1 bal Vanilínového cukru

Postup přípravy

Do mísy dáme olej, mléko, vejce, cukr a vanilínový cukr a vše šleháme elektrickým šlehačem na nejvyšším stupni otáček asi 2-3 minuty. Pak snížíme otáčky šlehače na nejnižší stupeň a přisypáváme mouku prosátou s kypřicím práškem a solí. Zpracujeme hladké těsto.

2. Těsto vylijeme do dortové formy vyložené pečícím papírem a uhladíme stěrkou. Pečeme při teplotě cca 170-180 °C po dobu 35-45 minut.

3. Po upečení necháme 5 minut odstát, pak uvolníme nožem okraj formy, stáhneme pečící papír a korpus necháme zcela vychladnout. Zdobíme dle libosti – marmeládou, náplní, polevou.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie