Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 13 návštěvníků)

ZAVÁŘKA DO POLÉVKY - STROUHÁNEK +++

0.0
ZAVÁŘKA DO POLÉVKY  - STROUHÁNEK +++

Potřebné ingredience

HRUBÁ MOUKA,1MALÉ VAJÍČKO,TROŠKU VODY.

Postup přípravy

NA VÁL DÁME HRUBOU MOUKU UDĚLÁME DO NÍ DŮLEK A DÁME VEJCE VIDLIČKOU POMALE ZPRACOVÁVÁME AŽ DO TUHÉHO TĚSTA . NA VÁLE NEBO NA LINCE SI NECHÁME TROCHU MOUKY DO KTERÉ BUDEME STROUHAT TĚSTO POTOM VEZMEM HRUBÉ STROUHÁTKO A STROUHÁME MŮŽEME OPRAŽIT ALE JÁ NEPRAŽÍM.

MOUKA A VEJCE

ZPRACOVAT VIDLIČKOU

HOTOVÉ TĚSTO

STROUHÁNEK V MOUCE ABY SE NELEPIL

V SÍTKU NA PŘESITÍ přebytečné mouky

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Ferďulka 26. 3. 2010, 11:41
U nás to jsou drobky :-), děláme je jen z hrubé mouky a vejce, strouhám je na struhadle na těch malých dirkách a suším na tácku jak to proschne (lepí se jen jak je to čerstvé po proschnutí to jde krásně od sebe stačí rukou rozdrolit) tak je dám do zavírací sklenice a skladuji jak nudle, vždycky si dělám zásobu (Y)
Anturka 26. 3. 2010, 11:52
@Ferďulka KOUKÁM ŽE TO ZNÁ KAŽDÝ POD JINÝM NÁZVEM. (L)
Fafav 8. 3. 2010, 10:17
ja robím z polohrubej múky, ale primiešam i trochu hrubej, nápad strúhať do múky je super, ale ako potom z nich tú múku dostanem? A bežne si ich robím do zásoby, dám na papier a na rádiator, dobre preschnuté uložím do zatváracieho pohára, varím vo vode zvlášť. (clamp)
Anturka 8. 3. 2010, 10:23
@Fafav PŘESIJEM PŘES SÝTKO MÁM TO V POSTUPU |:o)
Pipotka 6. 3. 2010, 21:43
*-)Já to znám jako drobení a místo hrubé mouky dám jemnou ale když není tak i hrubou krupici - máme to tak radši ,-) Nesmí být té krupice moc, aby bylo v hlubokém talíři asi 1- 1,5cm krupice na 1vejce. Těstíčko připravuji dřív a dávám chviličku odpočinout. (Y)
Anturka 8. 3. 2010, 9:59
@Pipotka S TÍM ODPOČINUTÍM TO ZKUSÍM. :-$
Bzukova 6. 3. 2010, 13:37
proč se nedá skladovat? Mám tento recept v kuchařce, je tam navíc jen trocha vody a píšou tam, že když se nechá pořádně proschnout tak se též může použít později jako nudle *-) *-) Zrovna nedávno jsem to poprvé dělala a zbytek jsem uschovala. No snad to bude příště v polívce jedlý :^)
Anturka 6. 3. 2010, 13:42
@Bzukova BYLI MOC TVRDÉ ASI JSEM TAM MĚLA DÁT TROCHU TÉ VODY A BYLO BY TO FAJN ŽE . (hello)
Bzukova 6. 3. 2010, 13:45
@Anturka tak to asi bude tím. Já tam zas nemám ten trik - strouhat to do mouky, aby se to nelepilo, takže se mi to lepilo a já byla vzteklá jak veverka ,-)
vlkna 6. 3. 2010, 13:40
@Bzukova skladujte klidně,já to taky tak dělám a ještě se mi to nezkazilo,ale musí to pořádně proschnout (Y)
macik72 7. 3. 2010, 9:14
@vlkna jj, nechám pořádně proschnout a vydrží dlouho, jako nudle

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie