Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbil jeden návštěvník)

Nádivka do polévky

0.0
Nádivka do polévky

Potřebné ingredience

4 vajíčka, hladká mouka, strouhanka, koření, petrželka

Postup přípravy

Rozklepneme vajíčka do šlehací mísy, rozšleháme metličkou, přidáme tak 3-4 lžičky jakéholiv koření (grilovacího), nasekanou petrželku a podle potřeby mouku a strouhanku - výsledkem by měla být tužší hmota (hlavně, aby v tom nestála lžíce!!!!), mělo by to mít takovou konzistenci, aby to ze lžíce nestékalo, a dalo se to dobře sklepnout do polévky. Po smíchání všech přísad si vezmeme lžíci podle uvážení (nejlépe čajová lžička, ale kdo chce velkou nádivku, tak velkou lžíci), nabereme směs na lžičku a o okraj hrnce sklepneme do vroucího a už hotového vývaru. Necháme lehce povařit ještě tak 10 minut, poté ochutnáme nádivku, jestli už je uvnitř hotová.
Varianta s játry - úplně ten samý postup, akorát se do celé směsi přidají nadrobno nakrájená játra (stačí půl pytlíku z půlkila kuřecích jater) osmažená na klasickém másle.
Polévka je díky nádivce chutnější, hutnější a pěkně vypadá :-)
Když dělám vývar s nádivkou - míváme polévku jako hlavní jídlo a nemusím nic víc vařit :-)

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

GrofovaA 12. 11. 2009, 7:35
Lenko,nejak marne hledam,na co je ta petrzelka?jen na ozdobu nebio primo do tech knedlicku? a taky nevim,jakou mouku pouzit? diky!! (hello) (hello) (hello)
taknel 9. 2. 2010, 16:48
@GrofovaA Ani, petrželka je do té nádivky a do polévky jako ozdoba :-) a mouka hladká (pl)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie