(recept
si oblíbilo 24 návštěvníků)
Knedlíčky z Májky do polévky
Potřebné ingredience
1malá paštika Májka,
1 vejce,
strouhanka dle potřeby
Postup přípravy
Májku s vejcem rozšleháme na kašičku. Postupně přidáváme strouhanku. Ke konci zpracováváme rukama. Těsto na knedlíčky nemusí být moc tuhé, lepší je měkčí, nerozváří se. Vařím asi 5 - 10 minut . Dávám je nejčastěji do hovězí polévky, ale jsou dobré i v zeleninové polévce. Dětem chutnají víc než knedlíčky z játrové zavářky. Už je nesolím.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu

Jitule64
(upraveno)
6. 7. 2010, 5:39
Naprosto suprová rychlovka!
Moc děkuji za recept a snad nevadí, že jsem ho přidala se svým obrázkovým postupem na mé stránky s recepty a samozřejmě Vy jste jako zdroj: http://bucifousek.webgarden.cz/polevky/polevka-s-knedlicky-z-majky-2.html Moc děkuji!



nahlásit
sharon
(upraveno)
13. 3. 2008, 22:33
Tak tohle nemá chybu
.Polévky je v hrnci ještě docela dost ,ale už bez jediného knedlíčku.
.Přidávám do svých top receptů.












nahlásit

Lampa
(upraveno)
13. 3. 2008, 22:57
@sharon
Mě hlavně vyhovuje, že je to rychlé a jedlé.
nahlásit

basetka
(upraveno)
10. 11. 2007, 13:05
Moc děkuji za super recept
Já to fakt neznala
A přidala jsem ještě zbytek strouhaného Eidamu a trošku petrželky a neměly chybu
Skvělá inspirace




nahlásit
Zrušený účet
(upraveno)
26. 8. 2007, 14:39
Paštiky se u nás sice moc nejedí, ale knedlíčkovou polévku máme rádi a já se nerada bablám s klasickými játrovými, tak jsem vyzkoušela tyto. Fakt skvělé, jsou rychlé a chutnají
Jen tchýně se na mě hloupě dívala, když se ptala: "ty to neznáš? Já to dělala léta, když byly děcka malé." Zase jeden chytrák, co?


nahlásit

Jane777
(upraveno)
26. 8. 2007, 12:46
díky
skvělý
receptík
, rychlé....chutné
, mějte se Jana






nahlásit

Leňula*B
(upraveno)
21. 8. 2007, 22:28














nahlásit

mamkule
(upraveno)
21. 8. 2007, 22:17
Díky za inspiraci,ten muj muzsky chce furt jatrove knedlicky, tak zkusim ty vase, myslim si,ze budou lepsi jak cele jatrove- jatra moc nemusim.Pak pisnu,jak jsem dopadla u partnera,zda chutnaly

nahlásit

Marci75
(upraveno)
20. 8. 2007, 23:15
Já je dělám z játrové paštiky, ale to vyjde asi nastejno. Nedají takovou práci jako z jater, takže jsou
. Když je možnost, přidám do nich ještě zelené bylinky - petřželku napřříklad.


nahlásit

Leňula*B
(upraveno)
20. 8. 2007, 22:12




nahlásit
davik
(upraveno)
20. 8. 2007, 20:05



nahlásit

jazumi
(upraveno)
20. 8. 2007, 19:21
super nápad- určitě vyzkouším- dík za tip




nahlásit

alexandra
(upraveno)
20. 8. 2007, 19:02
to zní dobře... a dají se i zamrazit?????
nahlásit

Marci75
(upraveno)
20. 8. 2007, 23:16
@alexandra
S tou paštikou nevím, nevím
Ale jsou tak jednoduché a rychlé, že je zbytečné dělat si je do mrazáku


nahlásit

B.Tumka
(upraveno)
20. 8. 2007, 19:01
Dobrý nápad určitě zkusím




nahlásit