♣♣♣ Slavonické koláčky podle mojí babičky ♣♣♣

Potřebné ingredience
50 dkg polohrubé mouky,3 lžíce moučkového cukru,1lžička soly,5-6 lžic rozpuštěného másla,asi 2 dcl vlažného mléka,1-2 žloutky,3 dkg kvasnic,nastrouhaný muškátový oříšek,nastrouhaná citronová kůra,...2-4 jablka nakrájená na malé kostky + cukr + vanilkový pudink,...tvaroh + 2 žloutky + cukr + vanilkový cukr
Postup přípravy
2/ Mouku,cukr,oříšek,citronovou kůru,sůl a máslo si připravím do mísy a přidám kvásek a do zbytku rozvrtím žloutky a trochu mléka a zadělám hladké těsto ,které nechám asi 1-1,5 hodiny kynout.
3/ Mezitím si připravím jablka,které oloupám a nakrájím na malé kostky dám do hrnce a zaleji asi 1 dcl vody a dusím do měkka pak přidám cukr (každý podle chuti) a zahustím pudinkem rozmíchaný v trošce vody a ještě chvilku provařím aby nebyl cítit škrob z pudinku.Nechám vychladnout a pak to rozmixuji ,ale nesmí to být pyré měly by tam být kousky jablek.
4/Pak si připravím tvaroh smíchaný s cukrama a žloutkama
5/Pak ještě drobenku z 5dkg másla a hrubá mouka a cukr (já dělám od oka tak nevím přesně kolik čeho je) musí být krásně sypká.
6/ Když je těsto vykynuté tak pomocí lžíce si oddloubávám kousky těsta,které naplním tvarohem a udělám z toho kuličku,do které udělám pomocí skleničky důlek ,pomažu vajíčkem a nandám na to jablka pak na to nasypu drobenku a peču na 180°C asi 45 minut(dokud nejsou krásně zlatavá)
7/ Nechám vychladnout a uvaříme si kávu a už jen baštíme
♦♦♦♦♦♦♦ PŘEJI DOBROU CHUŤ ♦♦♦♦♦♦♦♦

ROZDUŠENÉ ZAHUŠTĚNÉ JABLKA

ROZMIXOVANÉ

VYKYNUTÉ TĚSTO

DOCHUCENÝ TVAROH

PŘED ZAVŘENÍM

UŽ JE KULIČKA HOTOVÁ

TAKHLE DĚLÁM DŮLEK

POTŘENÉ VAJÍČKEM

S JABLKAMI

POSYPANÉ DROBENKOU

PŘI PEČENÍ

UPEČENO

BLIŽŠÍ POHLED
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu














































































































