Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 6 návštěvníků)

Tvarohový koláč

0.0
Tvarohový koláč

Potřebné ingredience

Na těsto:250g hladké mouky, 125g másla, špetka soli, 40g cukru, 1 žloutekNa náplň:citrony, 2 vejce, 750g tucného tvarohu, 250g yakysané smetany, 100g cukru, 1 vanikový cukr, 50g škrobové moučky

Postup přípravy

1. Mouku s máslem, špetkou soli a cukrem dobře uhněteme, podle potřeby přidáme 1-2 lžíce sudené vody. Testo zabalíme do mikrotenové folie a přibližně na hodinu uložíme do chladna.
2. Mezi tím připravíme náplň. V horké vodě omyjeme a okartáčujeme citrony a osušíme je. Kůru z nich nastrouháme (prodává se i balená v sáčku)a vymačkáme šťávu.

3. Toubu předehřejeme na 180C. Vychlazené těsto rozválíme na lehce pomoučněném vále a vzložíme jím koláčovou formu. Okraje zvedneme do výše asi 3 cm.

4. Vejce rozklepneme a oddělíme žloudky a bílky. Tvaroh promícháme s citronovou kůrou a šťávou, zakysanou smetanou a vmícháme žloudky, cukr a vanilkový cukr.

5. Z bílků ušleháme tuhý sníh a rozložíme jej na tvarohový krém. Přisypeme škrobovou moučku a opatrne promícháme. Tvarohovou masu naneseme na těsto a povrch urovnáme.

6- Tvarohový koláč pečeme v horké troubě (plyn 2-3, horkovzdušná trouba 160C) 50-60min. Upečený koláč necháe vychladnout a pokrájíme na 12 kousků. Ozdobíme šlehačkou nebo malinami a podáváme....Dobrou chuť, je to moooooc dobré:-)

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie