Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbil jeden návštěvník)

Tvarohová výtečná pracná buchta

0.0
Tvarohová výtečná pracná buchta

Potřebné ingredience

Na těsto:
250g hladké mouky
125g cukr (moučka nebo krupice)
1 ks vejce
150g Hery nebo másla
1 lžíce kakaa
1 špetka soli
1 ks prášku do pečiva

Na náplň:
3 ks vejce
500g měkkého tvarohu
100g cukru (moučka nebo krupice)
1 ks vanilkový cukr
1 ks mandlového pudinku (obměna: můžeš dát i např. karamelový, banánový, smetanový, vanilkový + 2lžíce citrónové šťávy, citrónový)

Na drobenku:
75g moučka cukr
75g másla
150g hladké mouky
1 lžička kakaa (můžeš dát i víc)
1 špetka soli

Postup přípravy

prohněteš rukama a zabalíš do fólie a necháš min. 30 minut odležet v ledničce.
Dortovou formu nebo střední pekáček (koláč je docela vysoký) vymaž tukem (třeba sádlem) a vysyp hrubou moukou nebo dětskou krupičkou. Těsto propracuješ, trochu větší polovinu vyválíš do dané formy (dortové nebo pekáčkové) a vložíš dovnitř. Já to těsto neválím. Utrhnu si vždy kousek, který vyválím v dlaních a rozmačkám na placičku cca 3mm hrubý. Placičky kladu tak, aby byly spojené a na závěr vytvořily požadovaný tvar pečící formy. Taky používám na to tvarování trošku hladké mouky, aby se těsto nelepilo. Zbylé těsto zformujeme do válečku a vytvoříme z něj okraj koláče. Takže, totéž dělám s okrajem – po kouskách si ukrajuji, udělám malý váleček, rozplácnu ho a přilepím na okraj pečící formy a spodní části koláče.
Na náplň oddělíme žloutky od bílků, žloutky utřeme s tvarohem, cukrem, pudingovým práškem a vanilkovým cukrem. Z bílků ušleháme sníh, přidáme ho do tvarohové hmoty, navrstvíme ji na koláč a uhladíme. Do bílků můžeš přidat i trošku cukru.
Na drobenku promícháš studenými prsty cukr, máslo, mouku, kakao a sůl, až se utvoří hrudky (asi 10min.), a jimi posypeš tvarohovou náplň. Drobenky je hodně, ale neboj se toho a sypej J Koláč peč cca při 180°C asi 50min. Raději ji peč pozvolna a zkoušej píchat do ní špejlí. Náplň se po upečení může trošičku lepit na špejli, tak se nelekni. Po upečení necháš vychladnout a pak posypeš trošku moučka cukrem.

Pozor jak ho budeš krájet, drobenka se trochu drolí, takže opatrně…

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie