(recept
si oblíbilo 7 návštěvníků)
Horká medová marináda s rozmarýnem
Potřebné ingredience
8 lžic oleje, 4 lžičky vinného octa (pro obměnu lze nahradit bílým jogurtem cca 2 lžíce), 4 lžíce plnotučné hořčice, 6 lžic medu, sůl, pepř, čerstvý rozmarýn, 500 g kuřecích prsíček
Postup přípravy
Všechny ingredience smícháme, nasekáme čerstvý rozmarýn. Dáme do kastrůlku a zahříváme, až se med rozpustí a marináda zhoustne. Maso naložíme nejméně na 2 hodiny a necháme v uležet v chladničce. Během grilování potíráme marinádou, popřípadě položíme na maso větvičku romarýnu. Před grilováním potřete mřížku půlkou cibule, protože marináda je hustá a nebude se tolik připalovat.
TIP: během grilování hoďte na uhlí svazek bylin - tymián, saturejka atd. Masíčko se krásně ovoní :D
K masu a salátu podáváme u nás vždy krémem ala tzaziky viz. další recept :D
TIP: během grilování hoďte na uhlí svazek bylin - tymián, saturejka atd. Masíčko se krásně ovoní :D
K masu a salátu podáváme u nás vždy krémem ala tzaziky viz. další recept :D
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Barbora136
(upraveno)
19. 7. 2012, 21:11
Použila som ju na horné kuracie stehná a šup s nimi na gril...bolo to fantastické .