Zobrazit přihlášovací formulář

Ryby a dary moře

Přidat recept
(recept si oblíbili 2 návštěvníci)

Krabí salát s melounem

0.0
Krabí salát s melounem

Potřebné ingredience

2 konzervy krabího masa (cca 350 g), 5 lžic majonézy, 50 g bílého jogurtu, 4 lžičky olivového oleje extra virgin, 4 lžičky limetové šťávy, 1 jarní cibulka, čerstvá petržel, mletý pepř, 1 meloun kantalup, ledový salát

Postup přípravy

Krabí maso (kupuju v prodejně Marks & Spencer) dáme okapat a mezitím připravíme zálivku. V míse smícháme majonézu, jogurt, olivový olej, limetovou šťávu, jarní cibulku nakrájenou na jemno, nakrájenou petrželku /čerstvou jsem měla ještě moc malou a tak jsem dala mraženou pažitku/ a pepř. Jemně promícháme s krabím masem. Meloun rozpůlíme a odstraníme z něj lžící semínka. Okrajíme slupku a nakrájíme na klínky, které pak rozkrájíme na kostky.
Na talířek dáme list ledového salátu, na něj kostky kantalupu a nakonec navršíme krabí salát. Ozdobíme snítkou petrželky. Je možno podávat i s pečivem.
Dobrou chuť :-)

krabí maso z konzervy necháme okapat (tady se přiznám jsem měla už jen jednu konzervu, takže mám salát více zalétý zálivkou)

tohodle kupuju já

příprava zálivky

promícháme (lehce) s krabím masem

meloun Kantalup

rozkrojený a jeden vydlabaný

příprava na talířek či misku

hotovo a papáme

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie