VELIKONOČNÍ CITRÓNOVÝ BERÁNEK PODLE APETITU

Potřebné ingredience
Pro velký úspěch vkládám recept. NENÍ MŮJ, JE Z ČASOPISU APETIT, tak se omlouvám, pokud by tady už byl, tak smažu....Přepisuji přesně podle Apetitu. 1 biocitron (dala jsem "normální), 250 g másla, 250 g hladké špaldové mouky (dala jsem normální), špetka soli, 4 vejce, 150 krupicového cukru, 1 sáček vanilkového cukru, tuk a krupice na vymazání a vysypání formy, čoko poleva na oči.....NA BEZÉ: 3 bílky, 150 g krupicového cukru NA FORMU O OBJEMU CCA 1,5 LITRU ČI 2 POLOVIČNÍ
Postup přípravy
Bezé: bílky vyšlehat do tuha a přitom zašlehat cukr (já vyšlehala napřed bílky do hodně tuhého sněhu a pak vysypala a vyšlehala celý cukr). Sníh se dá do sáčku s úzkou koncovkou a na povrch beránka se udělá spoustu malých pusinek, aby pokryly celý povrch. Pečte asi 10 minut při 180°C (mám to trochu dohněda, stačilo by asi při 150°C), aby bezé napůl zatuhlo. Pomocí čoko polevy dodělat oči.
Já ještě část sněhu obarvila potravinářským barvivem a udělala zelenou "trávu" a růžový čumák....
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu



























