Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 24 návštěvníků)

Kinder zákusky

0.0
Kinder zákusky

Potřebné ingredience

Dostala jsem recepty od kamarádky zatím nemám vyzkoušeno ale chystám se :-)))))

Postup přípravy

KINDER MLÉČNÝ ŘEZ

Těsto:
8vajec, 20dkg kryst.cukru, 8dkg rozpušť.másla, 6Pl vody, 30dkg hl.mouky, 4dkg kakaa, 1 pr.do peč., 1 čaj.lž. kypr.prášku do perníku, máslo a mouka na vymašť. plechu.
Krém:
4-8PL kryst.cukru, 4-5 čaj.lž.vanilk.cukru, 3,75 dl mléka, 1,5 bal.želatiny (dortové), 8 dl šlehačky (3 kelímky)
Poleva:
25 dkg dortové polevy, 8 dkg másla nebo tuku

Postup:
Těsto: Žloutky vymícháme s cukrem. Přidáme vodu a rozpuštěné máslo a mícháme. Přidáme mouku, kakao a prášek do perníku. Vyšleháme pevný sníh z bílků a vmícháme do těsta. Půlku těsta vylejeme na vymaštěný a vysypaný plech. Pečeme 12-14 minut v předehřáté troubě na 180°C. Druhou polovinu těsta také upečeme.
Krém: Oba cukry vsypeme do mléka a za občasného míchání necháme vařit. Přidáme želatinu a na mírném ohni mícháme, dokud se nerozpustí. Vyšleháme šlehačku a pomalu přiléváme vlažné želatinové mléko. Rychle (dokud krém neztuhne) naneseme na těsto a přikryjeme druhým těstem. Odložíme do chladu aspoň na 2 hodiny.
Poleva: Nad párou rozpustíme čokoládovou polevu s máslem a naneseme na vychladlý koláč.


KINDER BUENO
Těsto: 6 bílků, 6PL cukru, 1PL oleje, 2PL hl. mouky, 2PL sladké strouhánky (ml.piškoty),˝ pr.do peč., 15 dkg sek.ořechů, ˝ nutelly, sušenky (BeBe) Krém:
6 žloutků, 25 dkg kryst.cukru, 1 vanilk.pudink,
3 PL polohr.mouky, 10 dkg čoko na vař.,25 dkg např.Hera, 2 dl šlehačky
Postup:
Z přísad vypracujeme těsto, vylejeme na plech, posypeme sekanými ořechami a upečeme. Ještě teplé těsto potřeme nutellou. Z mléka, žloutků, cukru, vanilk.pudinku a mouky uvaříme krém, který rozdělíme na 2 části. Do poloviny přimícháme rozehřátou čokoládu a necháme vychladnout. Heru rozdělíme také na dvě poloviny a přimícháme do vanilkového a čokoládového krému. Na těsto potřené nutellou naneseme vanilkový krém, BeBe sušenky (zlehka pokropené mlékem) a čokoládový krém. Potřeme vyšlehanou slehačkou z 2 dl šleh.
Kinder Pingui
Těsto: 6 vajec, 6 PL kryst.cukru, 6PL teplé vody, 6 PL hl.mouky, 2 PL horkého kakaa, 1pr.do peč. Smetanový krém: 5 dl šlehačky (nebo Rama na šlehaní-fialová krabice), 1 PL želatiny, 1 PL teku-tého medu, ˝ káv.lž. vanilk.aróma Čokoládový krém:15 dkg čoko na vař., 10 dkg Hery, 1PL vody, 2PL olej
Poleva: 20 dkg čoko na vař., 10 dkg Hery, 3PL oleje, 1PL vody, 1 PL prášk.cukru
Postup:
Těsto: Z přísad upečeme 2 piškoty. Žloutek s cukrem vymícháme do pěny. Pomalu vmícháme vodu a mouku s práškem do peč, potom kakao (čím pomaleji vmícháme kakao, tím je těsto tmavší). Přidáme tuhý sníh z bílkov a pečeme na vymaštěný plech při 200°. Těsto se rychle upeče. Krém: Přísady na smetanový krém rozdělíme na 2 části. Polovinu želatiny namočíme do cca 3PL vody, necháme asi 5 min nabobtnat a pomalu na slabém ohni zahříváme. Vyšleháme šlehačku, pomalu přidáváme rozehřátou želatinu a přilejeme rozpuštěný med. Vyšleháme tuhou šlehačku, kterou naneseme na upečený plát těsta a vložíme na cca 30 min do chladničky. Čokopoleva: Mezitím v páře rozpustíme čokoládu, přidáme Heru a olej a dobře promícháme, aby byla vláčná. Po vychladnutí naneseme na šlehačkový krém a vložíme do chladu. Když je čokoláda mírně stuhnutá, vyšleháme druhou půlku šlehačky s medem a želatinou, naneseme na čokoládu a přikryjeme druhým plátem. Polejeme polevou a necháme stuhnout.

SNIKERS

Těsto:
225 gr hl.mouky, 75 gr kr.cukru, 175 gr másla,
Krém:
200 g másla, 400 g slaz.mléka (salko), 4 PL kryst.cukru, 250 gr slaných oříšků
Čokoládová poleva:
125 gr mléčné čokolády, 125 gr čoko na vaření

Postup:
Těsto: Z přísad uděláme těsto, které rozválíme na plech (cca 20x25 cm) a pečeme při 160° asi 40 minut. Necháme vychladnout.
Krém: Do hrnce dáme všechny přísady (kromě oříšků) a za stálého míchání pomalu vaříme. Zhruba po 10 min.začne krém houstnout a karamelizovat. Přidáme oříšky a ještě horké naneseme na těsto.
Nad párou rozpustíme čokoládu a vylejeme na krém. Vložíme do chladničky a po hodině můžeme krájet.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Ilonáček 21. 4. 2010, 9:53
(clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie