Zobrazit přihlášovací formulář

Vepřové maso

Přidat recept
(recept si oblíbilo 38 návštěvníků)

Pečené plecko(velmi jednoduché a dobré)

0.0
Pečené plecko(velmi jednoduché a dobré)

Potřebné ingredience

Vepřová plec(já dělám tak z kila,i méně),1větší cibule,česnek,4plátky anglické slaniny

Postup přípravy

Příprava zabere pár minut!Maso rozdělím na dva bochánky,nebo tak již koupím,vložím do zapékací nádoby,posolím lehce opepřím,přidám nakrájenou cibulku a 1nebo 2 stroužky česneku,hodně podleji vodou(tak,aby maso bylo do půlky ponořené)A dám péct,nejdůležitější je délka pečení,musí se dodržet nejméně 2,5hodiny,na méně stupnů.Asi hodinu je maso pod poklicí,poté již opékám masíčko bez ní,průběžně podlévám vodou,přidám na povrch slaninu pro chuť a do šťávy lžíci hořčice!Maso je křehké a měkkoučké,zásluhou pomalého pečení a množstvím šťávy.A dá se jíst i na studeno nakrájené na plátky,k chlebu.Je to moc dobré..určitě vyzkoušejte!

Připravené maso na pečení

Dokončený proces!

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

avynka 17. 3. 2013, 7:48
Jdu na to :-) .... později napíšu, jak to dopadlo (L)
Petra J. 18. 1. 2012, 14:29
Tak jsem udělala maso manželovi a ten si ho nemohl vynachválit. Moooooc dobrý maso a hlavně jednoduchý (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie