PLNĚNÉ VEPŘOVÉ ŘÍZKY - veliká dobrůtka!!!

Potřebné ingredience
4 velké vepřové řízky, 1 velkou cibuli, 10 dkg šunkového salámu (může být i suchý salám - poličan, paprikáš, vysočina), sůl, pepř, olej, na obalení hladkou mouku, 2 vejce, strouhanku. *** Náplň: cca 3 vejce, 1 malá plechovka krájených žampionů nebo několik čerstvých, 1 stroužek česneku, sůl, pepř
Postup přípravy
Můžeme použít sos: do omastku, na kterém jsme maso smažili nalijeme sojovou omáčku a zahustíme solamylem, rozpuštěným v trošce vody.
Jako příloha jsou výborné opečené brambory a bohatá obloha.
JE TO VYNIKAJÍCÍ !!!

Usmažíme si vajička se žampiónama, přidáme prolisovaný stroužek česneku, osolíme a opepříme

Maso si rozklepeme na velké plátky, osolíme a opepříme. Na jednu polovinu poklademe vajíčkovou směs.

Na smažená vajíčka položíme kolečko salámu,

na salám slabé kolečko cibule,

druhou půlku masa potom přeložíme přes náplň a sepneme párátkem - někdy stačí dát jen párátko zepředu, někdy sepnu i strany ...

a obalíme klasicky jako řízek v trojobalu.

Smažíme pozvolna v troubě při 160-180°C asi hodinu, aby se maso řádně propeklo. Já smažím na domácím sádle a aby se mi sádlo při dlouhém pečení nepřepalovalo, dávám na plech 1-2 oloupané mrkve ... mrkev totiž zabrání přepalování tuku. Tento fígl mě naučila moje mamka a opravdu je to mnohokráte vyzkoušeno !!!

Hotová dobrůtka. Jako přílohu máme nejraději opečené americké brambory nebo hranolky + hodně zeleniny + tatarka.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé