Zobrazit přihlášovací formulář

Vepřové maso

Přidat recept
(recept si oblíbili 4 návštěvníci)

PLNĚNÉ VEPŘOVÉ ŘÍZKY - veliká dobrůtka!!!

0.0
PLNĚNÉ  VEPŘOVÉ  ŘÍZKY  -  veliká  dobrůtka!!!

Potřebné ingredience

4 velké vepřové řízky, 1 velkou cibuli, 10 dkg šunkového salámu (může být i suchý salám - poličan, paprikáš, vysočina), sůl, pepř, olej, na obalení hladkou mouku, 2 vejce, strouhanku. *** Náplň: cca 3 vejce, 1 malá plechovka krájených žampionů nebo několik čerstvých, 1 stroužek česneku, sůl, pepř

Postup přípravy

Vepřové maso rozklepeme na velké plátky, osolíme a opepříme. *** Připravíme si náplň - usmažíme asi 3 vejce s nakrájenými žampiony, prolisovaným stroužkem česneku, osolíme a opepříme. *** Náplň naklademe na polovinu plátku masa, na to položíme slabé plátky cibule a kolečko salámu. Druhou půlku masa potom přeložíme přes náplň a sepneme párátkama. Dále obalíme v trojobalu jako klasický řízek. Pozvolna pečeme na plechu v troubě cca při 160-180°C asi hodinu, aby se to pořádně propeklo.

Můžeme použít sos: do omastku, na kterém jsme maso smažili nalijeme sojovou omáčku a zahustíme solamylem, rozpuštěným v trošce vody.

Jako příloha jsou výborné opečené brambory a bohatá obloha.

JE TO VYNIKAJÍCÍ !!!

Usmažíme si vajička se žampiónama, přidáme prolisovaný stroužek česneku, osolíme a opepříme

Maso si rozklepeme na velké plátky, osolíme a opepříme. Na jednu polovinu poklademe vajíčkovou směs.

Na smažená vajíčka položíme kolečko salámu,

na salám slabé kolečko cibule,

druhou půlku masa potom přeložíme přes náplň a sepneme párátkem - někdy stačí dát jen párátko zepředu, někdy sepnu i strany ...

a obalíme klasicky jako řízek v trojobalu.

Smažíme pozvolna v troubě při 160-180°C asi hodinu, aby se maso řádně propeklo. Já smažím na domácím sádle a aby se mi sádlo při dlouhém pečení nepřepalovalo, dávám na plech 1-2 oloupané mrkve ... mrkev totiž zabrání přepalování tuku. Tento fígl mě naučila moje mamka a opravdu je to mnohokráte vyzkoušeno !!!

Hotová dobrůtka. Jako přílohu máme nejraději opečené americké brambory nebo hranolky + hodně zeleniny + tatarka.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie