(recept
si oblíbili 3 návštěvníci)
PLNĚNÝ VEPŘOVÝ ŘÍZEK

Potřebné ingredience
Budete potřebovat (pro 4 osoby):
600 g vepřového karé
4 plátky šunky
2 vejce uvařená natvrdo
250 g žampionů
20 g hladké mouky
100 ml kysané smetany
citronovou šťávu
50 ml bílého vína
olej
sůl, pepř
Postup přípravy
1. Maso omyjte, osušte a nakrájejte na řízky. Řízky mírně naklepejte a do každého udělejte ostrým nožem zářez.
2. Do vzniklé kapsy vložte plátek šunky a půlku vejce. Okraje spojte a zajistěte párátky. Takto připravené maso opepřete a zprudka opečte na rozpáleném oleji z obou stran. Přidejte očištěné a na tenké plátky nakrájené žampiony, osolte, podlijte vodou a přikryté duste doměkka.
3. Masové kapsy vyjměte z výpeku, výpek zaprašte moukou, krátce povařte a odstavte. Potom přidejte rozkvedlanou kysanou smetanu, citronovou šťávu a nakonec přilijte víno. Před podáváním řízky vložte do omáčky a prohřejte. Podávejte s vařenými brambory nebo s bramborovou kaší.
2. Do vzniklé kapsy vložte plátek šunky a půlku vejce. Okraje spojte a zajistěte párátky. Takto připravené maso opepřete a zprudka opečte na rozpáleném oleji z obou stran. Přidejte očištěné a na tenké plátky nakrájené žampiony, osolte, podlijte vodou a přikryté duste doměkka.
3. Masové kapsy vyjměte z výpeku, výpek zaprašte moukou, krátce povařte a odstavte. Potom přidejte rozkvedlanou kysanou smetanu, citronovou šťávu a nakonec přilijte víno. Před podáváním řízky vložte do omáčky a prohřejte. Podávejte s vařenými brambory nebo s bramborovou kaší.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé