Plněné vepřové kotlety

Potřebné ingredience
pro 4 osoby: 4 vepřové kotlety 2 cm vysoké, 3 vajíčka, 10 dkg libové anlg. slaniny, 2 lžíce steril. hrášku, steril. kapie, ostřejší koření do nádivky, sůl, na trojobal: vajíčko, mléko, hl. mouka + strouhanka.
Postup přípravy
Kotlety jsou nejlepší čerstvé, přinesené od řezníka a ne rozmražené z mrazáku, ty jsou dost suché, při rozmrazování pustí vodu a nejsou tak šťavnaté. Každou kotletu nařízneme ostrým nožem veprostřed od okraje, uděláme takovou kapsu, řežu nožem vždy od sebe a druhou rukou kotletu přidržuji. Po naříznutí kotlety mírně naklepeme z obou stran, osolíme i kapsy vevnitř, naplníme nádivkou a paličkou sklepneme okraje. Nebojte se, sklepnuté okraje krásně drží u sebe. Obalíme v trojobalu a smažíme ve vyšší vrstvě oleje jako klasické řízky dozlatova. Po usmažení necháme na pap. ubrousku okapat.
Příloha: bramborová kaše a nezapomeňte na salát.
Dobrou chuť.

do nádivky můžete přidat to, co máte rádi..

naříznutá a naklepaná kotleta...

naplněná a sklepnutá paličkou...pokud bude kost u kotlety hodně vysoká, klidně ji těsně u kosti uřízněte a z kostí si udělejte polévku, kterou nezapomeňte přecedit, aby vám nezůstaly v polévce úlomky kostí, při sekání kotlet se stává, že nepatrné úlomky zůstávají...

na talíř naservírujte rozkrojené...výborné jsou kotlety i studené
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu










































































































