(recept
si oblíbilo 21 návštěvníků)
Plněné vepřové kotlety
Potřebné ingredience
pro 4 osoby: 4 vepřové kotlety 2 cm vysoké, 3 vajíčka, 10 dkg libové anlg. slaniny, 2 lžíce steril. hrášku, steril. kapie, ostřejší koření do nádivky, sůl, na trojobal: vajíčko, mléko, hl. mouka + strouhanka.
Postup přípravy
Náplň: na kousky nakrájenou ang. slaninu mírně opečeme v kastrůlku, přidáme vajíčka a ostřejší koření, které máte rádi, vajíčka usmažíme a přidáme hrášek a nakrájenou kapii, necháme vychladnout. Náplň si můžete udělat podle své chuti, pokud budete dělat pro děti, dejte šunku a vajíčka jenom osolte...můžete dát do kousku šunky zabalený kousek nivy atd.
Kotlety jsou nejlepší čerstvé, přinesené od řezníka a ne rozmražené z mrazáku, ty jsou dost suché, při rozmrazování pustí vodu a nejsou tak šťavnaté. Každou kotletu nařízneme ostrým nožem veprostřed od okraje, uděláme takovou kapsu, řežu nožem vždy od sebe a druhou rukou kotletu přidržuji. Po naříznutí kotlety mírně naklepeme z obou stran, osolíme i kapsy vevnitř, naplníme nádivkou a paličkou sklepneme okraje. Nebojte se, sklepnuté okraje krásně drží u sebe. Obalíme v trojobalu a smažíme ve vyšší vrstvě oleje jako klasické řízky dozlatova. Po usmažení necháme na pap. ubrousku okapat.
Příloha: bramborová kaše a nezapomeňte na salát.
Dobrou chuť.
Kotlety jsou nejlepší čerstvé, přinesené od řezníka a ne rozmražené z mrazáku, ty jsou dost suché, při rozmrazování pustí vodu a nejsou tak šťavnaté. Každou kotletu nařízneme ostrým nožem veprostřed od okraje, uděláme takovou kapsu, řežu nožem vždy od sebe a druhou rukou kotletu přidržuji. Po naříznutí kotlety mírně naklepeme z obou stran, osolíme i kapsy vevnitř, naplníme nádivkou a paličkou sklepneme okraje. Nebojte se, sklepnuté okraje krásně drží u sebe. Obalíme v trojobalu a smažíme ve vyšší vrstvě oleje jako klasické řízky dozlatova. Po usmažení necháme na pap. ubrousku okapat.
Příloha: bramborová kaše a nezapomeňte na salát.
Dobrou chuť.
do nádivky můžete přidat to, co máte rádi..
naříznutá a naklepaná kotleta...
naplněná a sklepnutá paličkou...pokud bude kost u kotlety hodně vysoká, klidně ji těsně u kosti uřízněte a z kostí si udělejte polévku, kterou nezapomeňte přecedit, aby vám nezůstaly v polévce úlomky kostí, při sekání kotlet se stává, že nepatrné úlomky zůstávají...
na talíř naservírujte rozkrojené...výborné jsou kotlety i studené
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
laskonka333
(upraveno)
9. 10. 2015, 13:32
pavlíkmacík
(upraveno)
18. 10. 2015, 23:05
@laskonka333
děkuji
Nadik71
(upraveno)
6. 10. 2015, 16:13
děkuji za inspiraci jdu na to!!!!!!!
pavlíkmacík
(upraveno)
9. 10. 2015, 8:24
@Nadik71
Naďo, děkuji ..od takové kuchařky, jako jste Vy, mě komentík obzvlášť těší ....Vaše cukroví je
lidare
(upraveno)
10. 1. 2012, 19:00
jo tak to je úžasná mňamka
pavlíkmacík
(upraveno)
22. 1. 2012, 17:08
@lidare
děkuju Lidko
Janca 3
(upraveno)
10. 1. 2012, 18:08
Děkujííííííííííííííííííííí-mám je hotové v ledničce-jen osmažit Brymbory se vaří..........
pavlíkmacík
(upraveno)
22. 1. 2012, 17:07
@Janca 3
Jaké byly Jani , chutnaly ..děkuju za komentík
Boňule
(upraveno)
5. 6. 2011, 13:10
Luxusní!!!
pavlíkmacík
(upraveno)
5. 6. 2011, 13:12
@Boňule
Děkuju Věrko hezkou neděli
lidare
(upraveno)
8. 5. 2011, 23:14
pavlíkmacík
(upraveno)
5. 6. 2011, 12:24
@lidare
děkuju Lidko
darinka30
(upraveno)
7. 5. 2011, 17:58
pavlíkmacík
(upraveno)
5. 6. 2011, 12:23
@darinka30
děkuju
vikuša
(upraveno)
6. 5. 2011, 17:33
pavlíkmacík
(upraveno)
6. 5. 2011, 23:39
@vikuša
děkuju