(recept
si oblíbilo 60 návštěvníků)
Americké cookies od babičky Mikelsonové
Potřebné ingredience
1 miska : 230g másla, 3/4 hrnku bílého cukru , 3/4 hrnku hnědého cukru (jsou dané fotky), 3 vejce, 2miska: 2 3/4 hrnku hladké mouky, 1/2 vanila, špetka soli, slabá půlka PDP , nakonec necelý hrnek ovesných vloček, hrnek 250ml čokoládových čoček - dávám nakrájenou čokoládu na vaření
Postup přípravy
Nejprve dám do jedné misky mouku s PDP a solí.
Do druhé misky dám vejce, bílý cukr, hnědý cukr, vločky, čokoládu a vanilkový cukr. Zamíchám. Rozpustím si v mikrovlnce Heru – dávám na 1minutu. Mouku s PDP a solí nasypu k tekuté směsi a naliji i Heru. Pořádně promíchám. Pokud nejde ručně promíchat – dá se použít i ruční mixér.
Dvěma kávovými lžičkami děláme na pečicí papír hromádky – dělám 4*5 hromádek.
Peču v mé troubě na 250°C/ cca 5minut. Hromádky se nesmí roztéct na placky, jinak budou tvrdé. Takto pečené zůstanou pěkné hromádky a jsou vláčné.
Dříve jsem pravděpodobně dělala chyby:
1) PDP jsem nenechala v mouce působit.
2) Pekla jsem na 150°C/ skoro 20minut – cookies byly tvrdé, křupavé a to já nemám ráda.
V Americe jedí z vlažným mlékem, ale to určitě víte :-)
Do druhé misky dám vejce, bílý cukr, hnědý cukr, vločky, čokoládu a vanilkový cukr. Zamíchám. Rozpustím si v mikrovlnce Heru – dávám na 1minutu. Mouku s PDP a solí nasypu k tekuté směsi a naliji i Heru. Pořádně promíchám. Pokud nejde ručně promíchat – dá se použít i ruční mixér.
Dvěma kávovými lžičkami děláme na pečicí papír hromádky – dělám 4*5 hromádek.
Peču v mé troubě na 250°C/ cca 5minut. Hromádky se nesmí roztéct na placky, jinak budou tvrdé. Takto pečené zůstanou pěkné hromádky a jsou vláčné.
Dříve jsem pravděpodobně dělala chyby:
1) PDP jsem nenechala v mouce působit.
2) Pekla jsem na 150°C/ skoro 20minut – cookies byly tvrdé, křupavé a to já nemám ráda.
V Americe jedí z vlažným mlékem, ale to určitě víte :-)
Konzistence těsta*
*Hromádky na plechu*
*Tento cukr jsem konečně sehnala v Qantu. Není sypký - je jakoby vlhký - dá se z něj udělat skoro "koule", jak drží pohromadě a takový by měl být*
*Tento cukr jsem používala dříve*
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
legally blonde
(upraveno)
25. 9. 2014, 9:14
Vyzkoušela jsem s brusinkami a bílou čokoládou, jsou vynikající, teda byly
Uka
(upraveno)
10. 7. 2012, 21:00
Prosííím, mám dotaz k receptu. Jak mám chápet v receptu 2miska: 2 3/4 hrnku hladké mouky? a pak ještě co zn. 1/2 vanila? Díky za odpověď ? Díky předem Zuzi
lenkavm
(upraveno)
18. 10. 2011, 15:37
tak vyzkouseno a jsou moc dobre!! jsou hned pryc, takze budu pect znova! Jen jsem se chtela zeptat, jak dlouho vydrzeji, jsou li zavrene v krabicce?
Kláří2
(upraveno)
11. 2. 2012, 19:39
@lenkavm
Vydrží dlouho, ale u nás ne - hned je totiž sníme.
kosticka
(upraveno)
25. 11. 2010, 19:16
Sušenky jsou dnes hotové a je fajn, že jsou hned k jídlu, uvidím jak dlouho zůstanou v krabici čerstvé. Pekla jsem je na 200°C 6 minut .
Ilonáček
(upraveno)
22. 4. 2010, 14:21
Kláří2
(upraveno)
22. 4. 2010, 15:43
@Ilonáček
Brla
(upraveno)
22. 4. 2010, 13:05
Jé pošlete mi sem nějaké ke kávě já je miluji ,asi je upeču na víkend díky za tip
Kláří2
(upraveno)
22. 4. 2010, 15:43
@Brla
Máte je zabalené, jen nevím, jestli se nerozpustí Chytila jste?
Alka J.
(upraveno)
22. 4. 2010, 13:03
Mňááám , vypadají úžasně
Kláří2
(upraveno)
22. 4. 2010, 15:42
@Alka J.
A jsou opravdu úžasné