♠♠kýta na schovaných žampionech ♠♠

Potřebné ingredience
♠500g vepřové kýty, ♠ cibule, ♠ žampiony, ♠ smetana, ♠ sůl, ♠ pepř, ♠ kmín, ♠olej, ♠ máslo
Postup přípravy

vepřovou kýtu si omyju, nakrájím na plátky, naklepu a osolím

nakrájím si cibuli a omyté žampiony, klidně na větší kousky

zpěním cibulku na oleji a pak přidám žampiony a chvilinku podusím...

poté žampiony s cibulkou vytáhnu a ve výpeku zprudka osmahnu maso....

po osmahnutí masa, vše vrátím do hrnce, podliju buď převařenou vodu, nebo vývarem, může být i suché vínečko......přidám hořčici..já dala polévkovou dijonské a stejně tak obyčejné...vše dle chuti ....

..zaleji aby bylo maso ponořené, dochutím popřípadě solí, pepřem kmínem....zavřu a v tlakovém hrnci vařím cca 35 min (v obyč. tak aby bylo masenko měkké ..)

po uplynutí doby, vyjmu maso a protože mé hadice vybírají žampiony a i proto že omajda je pak mnohem chutnější umyxuji žampiony s cibulí v hrnci, přiliju 12% smetanu a zašlehám kousek másla pro zjemnění chuti......vrátím maso, prohřeji a můžeme podávat

podáváme třeba s pažitkovou rýži, ale můžeme i s bramborovým knedlíkem, či hranolkama....k pití podávat cokoliv...:o))
přeji dobrou chuť
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu




















































