Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 5 návštěvníků)

Tatran řezy

0.0
Tatran řezy

Potřebné ingredience

Piškot: 4 vejce, 120 g pískového cukru, 200 g polohrubé mouky, 1/2 prášku do pečiva, Sněhové bezé: 6 bílků, 330 g moučkového cukru, 1 lžíce octa, 2 lžičky solamylu, meruňkový džem (nejlépe i s kousky ovoce), 500 ml smetany na šlehání, 2 ztužovače do šlehačky, meruňkový kopot (půlené plody), .

Postup přípravy

Ze základních ingrediencí udělejte piškotový plát. Bílky vyšlehejte do pevného sněhu, do kterého zašleháme moučkový cukr. Jakmile pěna zhoustne, zašlehejte do ní ocet a pak solamyl. Hustý sníh rozetřete na stejně velký plech (rozměry piškotu) vyložený pečícím papírem a vložte do trouby vyhřáté na 160°C. Jakmile se na povrchu vytvoří krusta, která začne zlátnout, teplotu snižte na 100°C a bezé už jen dosoušejte. Nevysušte, uvnitř musí zůstat vláčné! Po vychladnutí potřete piškotový plát zavařeninou, přiklopte obráceným plátem bezé (nerovnou stranou dospod) a opatrně přitlačte. Vše nechte v chladu odpočinout, aby základ zvláčněl. Nakrájejte na kostky 5 x 5 cm, na každou vykružte šlehačkou dvojité kolečko a doprostřed posaďte polovinu meruňky.

Zdroj : časopis .

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

sirdna 19. 5. 2010, 17:25
(F) |:o) ,-) ,-) (H) :-D :-) (Y) (N) :-o :-( :-S :-@ (6) +o( :´( 8-| :-| ^o) (tudledudle) *-) (L) (K) (K) |:o) (F)
tetrisss 9. 5. 2010, 11:54
Mnam, musi to byt dobrota. (F)
Hnědovláska 9. 5. 2010, 11:22
|:o) |:o) |:o) To vypadá k nakousnutí (zajic) (C)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie