Zobrazit přihlášovací formulář

Kuřecí maso a drůbež

Přidat recept
(recept si oblíbili 2 návštěvníci)

Pečené kuře na tymiánu

0.0
Pečené kuře na tymiánu

Potřebné ingredience

1 celé kuře bez drobů (cca 1,4 kg), mořská sůl a čerstvě mletý pepř, 3 snítky tymiánu (nebo přiměřené množství sušeného), šťáva z 1/2 citronu, 50 g květového medu, 60 g másla +trocha na zjemnění výpeku

Postup přípravy

1/ Kuře omýt, osušit, zvenku i zevnitř osušit a opepřit. Do břišní dutiny dát trochu másla, svázat nohy.
2/ Kuře vložit do pekáčku prsíčky dolů a podlít vodou. Po kůži poklast máslo.
3/ Troubu předehřát na 190°C.
4/ Péct kuře asi 30 minut a průběžně přelévat výpekem. Potom vyjmout z trouby, obrátit, posypat tymiánem a přelít citronovou šťávou.
5/ Péct dalších 25 minut a průběžně přelévat výpekem. Znovu vyjmout z trouby a její teplotu zvýšit na 210°C.
6/ Do výpeku vmíchat med, směsí přelít kuře a dát ještě na 5 minut péct.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

spionka 14. 5. 2010, 12:38
(Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) kuře je naprosto vynikající! Po vyjmutí kuřete jsem do výpeku ještě rozšťouchala brambory s cibulkou a nemělo to chybičku (radost)
horama 17. 5. 2010, 12:28
@spionka Jsem ráda, že chutnalo.

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie